«Ρωτήστε τον ίδιο» ήταν η απάντηση που έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατία όπου μίλησε για αποδέσμευση από την Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, αναφερόμενη συνολικά στην εξωτερική πολιτική, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «στηρίζουμε την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη με σοβαρότητα, ευθύτητα και όχι λαϊκίστικες προσεγγίσεις».

Ειδικά δε για τη Συμφωνία των Πρεσπών σχολίασε πως δεν γνωρίζει να υπάρχει τρόπος αποδέσμευσης με βάση το διεθνές δίκαιο.

Σε έναν βαθμό επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη σαφέστατη διαφοροποίηση Σαμαρά από την πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός: «Λεξιλόγιο χρησιμοποίησε διαφορετικό ο κ. Σαμαράς, λεξιλόγιο το οποίο στην πολιτική ξέρετε είναι πάντοτε εύπλαστο».

Η δηλώσεις Μπακογιάννη, πάντως, συνιστούν την πρώτη δημόσια αντίδραση στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στα όσα είπε στο Συνέδριο ο Αντώνης Σαμαράς.

Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη -αμέσως μετά- δεν υπήρξε καμία αντίδραση στο ζήτημα αυτό.

Επίσης παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει διευκρινίσεις από την κυβέρνηση, δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση του υπουργείου Εξωτερικών ή άλλου κυβερνητικού αξιωματούχου.

Το θέμα έθεσε, άλλωστε, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, ρωτώντας αν η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ανάλογο ερώτημα έθεσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις