Η νεαρή κοπέλα νοσηλευόταν για 7 ημέρες με συμπτώματα ίωσης, αλλά το τελευταίο 24ωρο η κλινική της κατάσταση άλλαξε ραγδαία καθώς εμφάνισε έντονο πόνο στο στήθος και διαταραχή ισχαιμικού τύπου. Τότε, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για μικρόβιο το οποίο εξελίχθηκε και επέφερε το θάνατο.

Η μητέρα της 17χρονης Ευαγγελίας Καπάκου ζητά να τιμωρηθούν όσοι έφταιξαν, ενώ κάνει λόγο για πλήρη αδιαφορία από το ιατρικό προσωπικό, καθώς παρόλο που οι τιμές των λευκών αιμοσφαιρίων παρέμεναν πολύ χαμηλές, οι γιατροί, ωστόσο, ήταν καθησυχαστικοί, λέγοντάς στην οικογένεια ότι είναι απλά μία ίωση.

Με τη βοήθεια πραγματογνωμόνων ιατρών, έγινε αντιληπτό ότι για αρκετές ημέρες δεν υπήρχε καμία εικόνα για τις κλινικές ενδείξεις της ασθενούς και για την πορεία της νόσου, ενώ το κορίτσι απεβίωσε χωρίς να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα αίτια του θανάτου της, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο δικηγόρος της οικογένειας αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατά παντός υπευθύνου προς το νοσοκομείο των Τρικάλων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις