Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 07.45 έως τις 11 το πρωί και συγκέντρωση στις 07.15 έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Αμερικής, αποφάσισε η Ομοσπονδία των Τραπεζοϋπαλλήλων. Την Πέμπτη 05/12 οι τραπεζοϋπάλληλοι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία. Διαμαρτύρονται για την απόλυση 24 εργαζομένων, οι οποίοι προέρχονται από το πρώην τμήμα «κόκκινων» δανείων (RBU) και αρνήθηκαν τη μεταφορά τους στην εταιρεία «Intrum Hellas», η οποία ανέλαβε το RBU.

Στο υπουργείο Εργασίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα τριμερής συνάντηση προκειμένου να βρεθεί λύση.

Από την πλευρά της η Τράπεζα, σε ανακοίνωση της για τις πρόσφατες καταγγελίες συμβάσεων εργασίας 24 εργαζομένων, διευκρινίζει ότι η σχετική απόφαση ελήφθη με βασικό γνώμονα την προστασία των συμφερόντων της Τράπεζας και των εργαζομένων της, οι οποίοι έχουν αποδεχθεί στα χρόνια της κρίσης μειώσεις μισθών και μεταβολές εργασιακών συνθηκών για να εργάζονται σήμερα σε ένα αξιοκρατικό περιβάλλον με υπευθυνότητα και διαφάνεια.

Στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει ότι πριν την καταγγελία των συμβάσεων, είχαν προηγηθεί, για περίπου ένα εξάμηνο, επανειλημμένες προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για τη συνέχιση της απασχόλησης των 24 ατόμων στον Όμιλο, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΟΤΟΕ. Οι προσπάθειες αυτές απορρίφθηκαν στο σύνολό τους από τους ίδιους, χωρίς ευθύνη της Τράπεζας.

Ειδικότερα, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν αποδέχθηκαν προτάσεις για:

– απασχόληση στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας,

– απασχόληση σε θυγατρική της Τράπεζας στην Αττική,

– ένταξη σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με ενισχυμένες απολαβές.

Κατόπιν αυτού, η Διοίκηση, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην μόνη εναπομείνασα επιλογή, αυτή της καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Για κίνηση εκδικητικού χαρακτήρα έκανε λόγο η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιογλου.

Την άμεση ανάκληση των απολύσεων ζήτησε η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζοντας ότι οι Τράπεζες που στηρίχτηκαν με χρήματα των Ελλήνων δεν μπορεί να αφήνονται ασύδοτες.

Το ΚΚΕ τάσσεται στο πλευρό της ΟΤΟΕ και στηρίζει τις κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις