Η υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι σήμερα αναμένονται βροχές -ακόμα και το φαινόμενο της παγωμένης βροχής– στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και χιόνια, κατά τόπους, στα βόρεια ηπειρωτικά. Όπως έχει εξηγήσει ο Σάκης Αρναούτογλου, η βροχή που πέφτει συναντά το παγωμένο έδαφος καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαίνεται γύρω και λίγο κάτω από το μηδέν και σαν κερί παγώνει ακαριαία, κάνοντας το οδόστρωμα επικίνδυνα ολισθηρό και δημιουργώντας ένα στρώμα πάγου σε δρόμους και άλλες επιφάνειες όπως αυτοκίνητα κλπ.

Εξάλλου οι άνεμοι, σύμφωνα με το meteo.gr, θα φτάνουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια. O χάρτης του Meteo Alarm για τα φαινόμενα που αναμένονται σήμερα:

Στον πίνακα του meteo που ακολουθεί φαίνονται οι οκτώ σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού (βροχή/χιόνι) έως σήμερα το πρωί.

Αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός καταγράφηκαν στο σύνολο σχεδόν της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ κοντά στους μηδέν βαθμούς πλησίασε η ελάχιστη θερμοκρασία και σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Διαβάστε: Πρόγνωση καιρού: Ψυχρή εισβολή- Που θα πέσουν χιόνια και βροχές- Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου

Στους σταθμούς που λειτουργούν σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως για παράδειγμα στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν (-4.8) και στο καταφύγιο Λαϊλιά Σερρών (-3.3).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις