Σεισμός Χανιά: Που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια Κισσάμου που υπέστησαν ζημιές

Σεισμός Χανιά: Που θα λειτουργήσουν τα Λύκεια Κισσάμου που υπέστησαν ζημιές

Σε απογευματινή βάρδια, σε κτίρια των γυμνασίων της περιοχής θα λειτουργήσουν προσωρινά - και τουλάχιστον έως και την περίοδο των Χριστουγέννων - το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο Κισσάμου, τα κτίρια των οποίων υπέστησαν ζημιές από τη σεισμική δόνηση 6.1 Ρίχτερ, στις 27 Νοεμβρίου.

Ο δήμος Κισσάμου έκανε γνωστό ότι αναστέλλει τη λειτουργία των δύο σχολείων, καθώς μετά την αυτοψία των αρμόδιων υπηρεσιών κρίθηκε ότι τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα δύο σχολεία χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις.

Η απόφαση για λειτουργία του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ σε απογευματινή βάρδια, λήφθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Όπως αποφασίστηκε τα μαθήματα του ΕΠΑΛ Κισσάμου θα γίνονται απόγευμα στο 1ο Γυμνάσιο Κισσάμου και τα εργαστήριά του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης στον Ταυρωνίτη, ενώ τα μαθήματα του ΓΕΛ θα πραγματοποιούνται τις απογευματινές στο 2ο Γυμνάσιο Κισσάμου.

Σε δεύτερη φάση και μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στα δυο σχολικά συγκροτήματα εξετάζεται και η χρήση προκατασκευασμένων αιθουσών - κοντέινερ.

Το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στα δύο σχολεία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος την Πέμπτη στην Αθήνα, καθώς με παρέμβαση του υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Διγαλάκη συγκαλείται σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, μηχανικών της ΑΕ «Κτιριακές Υποδομές », καθώς και του δήμου Κισσάμου.

Πηγή φωτό: Χανιώτικα Νέα