Αντώνης Διαματάρης: Ο Φιλελεύθερος, στο σημερινό κύριο άρθρο του, με αφορμή τους διορισμούς διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και την υπόθεση Διαματάρη, απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη σημειώνει : «Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει την πολυτέλεια να μαζεύει σκιές χωρίς να τις διώχνει από πάνω της. Οι πολίτες έχουν επενδύσει πολλά στο διαφορετικό ύφος άσκησης της εξουσίας και στη συνέπεια λόγων και έργων…Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρέπει με τίποτα να θυμίσει την προηγούμενη».

Η Καθημερινή από την πλευρά της μέσα από τη στήλη «Μάσκες»καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον κ. Διαμάταρη. «Είναι καλύτερο για έναν πρωθυπουργό να τον ρωτούν γιατί έφαγε έναν υπουργό, παρά να τον ρωτούν γιατί τον κρατάει».

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει: «Πρόκειται για έναν υπολογισμό που βασίζεται στην βραχεία μνήμη. Η κυβέρνηση έχει παρελθόν. Από τις διοικήσεις των ΕΛΠΕ και της ΕΥΠ μέχρι τις διοικήσεις των νοσοκομείων και το τάχα αλληγορικό βιογραφικό του εκδότη του Εθνικού Κήρυκα έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται ένα παθητικό ικανό να υποσκάψει μια από τις κεντρικές εξαγγελίες της ΝΔ περί αξιοκρατίας και ανάδειξης της αριστείας».

Το σκίτσο του Πετρουλάκη στην Καθημερινή: