Φώφη Γεννηματά: Κόβει κεφάλια στο Κίνημα Αλλαγής λόγω συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

Φώφη Γεννηματά: Κόβει κεφάλια στο Κίνημα Αλλαγής λόγω συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός ΚΙΝ.ΑΛ τέθηκαν πέντε στελέχη του κόμματος με απόφαση της προέδρου Φώφης Γεννηματά με το αιτιολογικό ότι στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου κατέβηκαν με αντίπαλο ψηφοδέλτιο, αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα πέντε στελέχη είναι ο Ψυχογιός Παναγιώτης, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και οι Κανακουσάκης Κώστας (Ηράκλειο), Πουλής Γιώργος (Κέρκυρα), Λαμπράκης Γιώργος (Ηράκλειο), Νταγιάννης Αιμίλιος (Λάρισα).

Η διαγραφή τους έγινε μετά από εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης στο οικονομικό επιμελητήριο Κώστα Παπαδημητρίου.

Σε δημόσια παρέμβαση του μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο Παναγιώτης Ψυχογιός μέλος της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής είχε ασκήσει κριτική στην ηγεσία του κόμματος και είχε μεταξύ άλλων επισημάνει:

«Η λογική του ετεροπροσδιορισμού μας σε σχέση με την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ σε μείζονα θέματα που προέκυψαν, η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού και πρότασης για την επόμενη μέρα της χώρας και ταυτόχρονα οι παλινωδίες στο εσωτερικό και στη λειτουργία της παράταξης όλα αυτά τα χρόνια μας έφεραν σ' αυτή τη δεινή θέση να μιλάμε σήμερα για το 8,1%».

Σημείωνε επίσης ότι «τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και πρέπει να απαντηθούν άμεσα για να καταλάβουμε αφενός γιατί υπήρξε αυτή η εικόνα και η στασιμότητα στα ποσοστά του ΚΙΝ.ΑΛ και αφετέρου για το πώς πρέπει να πορευτούμε από δω και πέρα».

Παράλληλα, ανέφερε πως «σε κανέναν απ' τα απλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αρέσει ο ορισμός ΚΚΕ του Κέντρου. Δεν ταίριαζε ποτέ άλλωστε στην παράταξη μας η στασιμότητα. Ήρθε η ώρα όμως να το αποδείξουμε στην πράξη. Τα ψέματα τελείωσαν. Στο γήπεδο δεν παίζουμε πλέον μόνοι μας και αν θέλουμε ο Αλέξης Τσίπρας να μην οικειοποιηθεί εξ ολοκλήρου την παράταξη και το χώρο πρέπει πλέον να τρέξουμε».