Έξω από το επιμελητήριο ήταν σε εξέλιξη κινητοποίηση των παραγωγών. Οι αγρότες άδειασαν σακιά με ελιές, διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή από τον δάκο και την κακοκαιρία

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και από ομάδα αντιεξουσιαστών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο ύψος του Επιμελητηρίου επί της οδού 25ης Αυγούστου, όπου επίσης υπήρχε αστυνομική παρουσία.

Κάποια στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις να συγκρούονται με αγρότες μέλη συλλόγων, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις μάλιστα προχώρησαν και σε χρήση δακρυγόνων με την ένταση να κορυφώνεται.


Αρναουτάκης: Στα 600 εκατομμύρια ευρώ οι ζημιές

Η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Συζητήθηκαν τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών από τις καταστροφές λόγω κακοκαιρίας, αλλά και της προβληματικής δακοκτονίας.

«Η τοπική οικονομία πλήττεται σε διάφορους κλάδους», ανέφερε κατά την διάρκεια της σύσκεψης ο περιφερειάρχης Κρήτης, τονίζοντας ότι «η ζημιά από την κακοκαιρία σε Ρέθυμνο και Χανιά ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ».

Όπως επανέλαβε ο κ. Αρναουτάκης, η φετινή ζημιά στον πρωτογενή τομέα της Κρήτης από τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή είναι ανάλογη με αυτήν στον τουρισμό από την πτώχευση της Thomas Cook, υποστηρίζοντας ότι η συνολική ζημιά στην τοπική οικονομία από τα δύο αυτά γεγονότα, αγγίζει τα 600 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις