Το Λιμενικό συνέλαβε στις 22 Νοεμβρίου στη Χίο για το κακούργημα της διακίνησης ανθρώπων έναν 42χρονο από τη Λέσβο, ο οποίος έκρυβε κάτω από την ελληνική σημαία μέσα στο φορτηγό του δέκα αιτούντες άσυλο έναντι 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Εφ.Συν", ο 42χρονος, φέρεται να ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό "Όλοι Μαζί για τη Σάμο", του πρώην αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Νίκου Κατρακάζου, ο οποίος επιδόθηκε σε ακραία ξενοφοβική ρητορική.

Ειδικότερα, ο 42χρονος, φέρεται να καλούσε σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και να εκδήλωνε τη συμπαράστασή του στον αγώνα κατά της δημιουργίας νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Συνελήφθη έπειτα από έλεγχο των λιμενικών αρχών στο λιμάνι της Χίου σε οχήματα που επρόκειτο να φορτωθούν στο πλοίο της γραμμής το οποίο προερχόταν από λιμένα Μυτιλήνης με προορισμό τον Πειραιά. Την ώρα, δηλαδή, που ο "περήφανος έλληνας" και "πατριώτης" διαμαρτυρόταν ενάντια στους πρόσφυγες, δε δίσταζε να τους εκμεταλλεύεται οικονομικά, για να τους εξασφαλίσει παράνομα την πολυπόθητη μεταφορά τους στην ενδοχώρα, και μάλιστα περισσότερες από μια φορές, καθώς πληροφορίες θέλουν το βαν να έχει ξανακάνει το ταξίδι σε Χίο και Λέσβο.

Παράλληλα, ο ίδιος θεωρείται δραστήριο μέλος του Δ.Σ. του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου και μάλιστα εκπρόσωπος του πρωτογενούς τομέα στο ψηφοδέλτιο του κ. Κατρακάζου.

"Προτιμώ να είμαι στο κτήμα μου και να παίρνω 600 ευρώ σύνολο και να ’μαι αφεντικό στον εαυτό μου παρά υπάλληλος", δήλωνε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις