Μαξίμου: Το θέμα της μείωσης του κόστους αξιοποίησης του διαδικτύου βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης που έχει από τις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επικεφαλής των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με την ατζέντα της συνάντησης αντικείμενο είναι «η βελτίωση των επιδόσεων της Ελλάδας στους δείκτες ευρυζωνικότητας και ψηφιακής οικονομίας» κάτι που με βάση τις κυβερνητικές θέσεις μεταξύ άλλων προϋποθέτει και μικρότερες τιμές.

Το ζήτημα άλλωστε είχε θίξει και στις 25 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο Digital Economy τονίζοντας πως το κόστος των δεδομένων στη χώρα μας παραμένει πολύ υψηλό και ότι «είναι αναγκαίο οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές τους πολιτικές προς τα κάτω, καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις».

Από την πλευρά των εταιριών αναμένεται να αναδειχθεί το ζήτημα της υψηλής φορολογίας του κλάδου ως βασικό αίτιο για το ύψος των τιμών. Η κυβέρνηση πάντως εκτιμά ότι υφίσταται το περιθώριο αύξησης ακόμη και κατά 50% αύξηση των παροχών δεδομένων στο ευρύκοινό χωρίς να υπάρξει καμία επιβάρυνση προς τις εταιρίες. Η κυβέρνηση άλλωστε θεωρεί σημαντική την συμβολή του κλάδου της κινητής τηλεφωνίας στο ΑΕΠ της χώρας που ξεπερνά το 2%

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να μιλήσει στο συνέδριο που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στο Μουσείο Ακρόπολης ενώ στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Αντόνιο Βιτορίνο.

Η κυβέρνηση πάντως σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να επιμένει στο στόχο του να ψηφιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς 30 νομοσχέδια προκειμένου να έχουν θεσμοθετηθεί σημαντικά στοιχεία της πολιτικής της ενόψει της νέας χρονιάς. Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται προκειμένου να συντμηθεί ο κοινοβουλευτικός χρόνος αφού έχουν ήδη εισαχθεί στην Βουλήτο νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Άμυνας για την αναβάθμιση των F-16 να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο το οποίο και θα λύνει εκκρεμότητες των υπουργείων.