Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας, θα τον σταματούσα, λέει ο Βασίλης Σαραλιώτης [video]

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας, θα τον σταματούσα, λέει ο Βασίλης Σαραλιώτης [video]

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ο ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης μιλώντας για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή τόνισε ότι αν γνώριζε τι θα κάνει ο Κορκονέας, θα προσπαθούσε να τον σταματήσει.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Ο ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης που περιπολούσε μαζί με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ.

Ο ειδικός φρουρός αναφέρθηκε αρχικά σε όσα θυμάται από εκείνη τη βραδιά, λέγοντας: «Κάτι έγινε για να φτάσει σε αυτό το σημείο. Το θέμα είναι τι έντασης ήταν τα επεισόδια για να φτάσει στο σημείο να πυροβολήσει ο Κορκονέας. Ποτέ δεν δικαιολόγησα την πράξη του. Έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την πρώτη στιγμή, αλλά ποτέ δεν έγινα πιστευτός.

Το ότι "κάνω τη δουλειά μου", δεν σημαίνει ότι έχω σχέση με τον πυροβολισμό ή την πράξη αλλουνού. Οι δικές μου πράξεις ήταν μηδαμινές σε όλο το σκηνικό».

Ο πρώην ειδικός φρουρός μιλώντας για τη στιγμή του πυροβολισμού αναφέρει: «Ξαφνιάστηκα, τρόμαξα, δεν πίστεψα ότι όντως έγινε. Ήμασταν μαζί αλλά ήμουν μακριά του. Αυτός το σκέφτηκε και το έκανε, δεν ρώτησε κανέναν. Αν ήξερα τι θα κάνει ο Κορκονέας, θα κοιτούσα να τον σταματούσα» υποστήριξε.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 10 χρόνια φυλακής για συμμετοχή και συνέργεια και το 2012 αποφυλακίστηκε με περιοριστικά μέτρα. Το περασμένο καλοκαίρι αθωώθηκε από το Εφετείο.

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στη μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Σαραλιώτης απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα της έλεγα ό,τι υποστηρίζω τόσα χρόνια. Ότι δεν έχω σχέση με ό,τι έγινε με το γιο της. Γίνανε πράγματα χωρίς τη θέλησή μου, όμως αυτές οι ημέρες είναι μνήμης και σιωπής».

Τον περασμένο Αύγουστο αποφυλακίστηκε και ο Επαμεινώνδας Κορκονέας λόγω αναγνώρισης ενός ελαφρυντικού όμως τον Νοέμβριο, ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση στην επίμαχη απόφαση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να καθίσει ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.