Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τις διαρροές του Τούρκου προέδρου περί τρομοκρατίας

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Οργή ΣΥΡΙΖΑ για τις διαρροές του Τούρκου προέδρου περί τρομοκρατίας

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Την αγανάκτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει κάτι που φέρεται να είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους και μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καταφύγιο τρομοκρατών, εννοώντας τους Κούρδους και όσους είναι αντίθετοι με τον Ερντογάν.

Ο ίδιος ο Ερντογάν μιλώντας με Τούρκους δημοσιογράφους φέρεται να είπε επί λέξει: «Χθες το βράδυ κατά τη συνάντησή μας με τον κ. Μητσοτάκη του είπαμε, κοιτάξτε, αυτά τα μέλη του DHKP-C, PKK/YPG, FETÖ έρχονται σε εσάς και, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τις υπηρεσίες μας, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει καταφύγιό τους. Eπομένως, περιμένουμε από εσάς να πάρετε θέση, περιμένουμε τη στήριξή σας σε αυτό το θέμα. Η στήριξή σας θα ενισχύσει και τη δική μας στήριξη προς εσάς» φέρεται να είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την «πάγια απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων» απέναντι στις καταγγελίες για «δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών» εκφράζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σχολιάζουν οι εν λόγω πηγές, «η προσπάθεια της Τουρκίας να παρουσιάσει την Ελλάδα ως χώρα που δήθεν προστατεύει τρομοκράτες είναι διαχρονική, όπως πάγια είναι και η απάντηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων σε αυτό το θέμα».

«Ελπίζουμε αυτή να δόθηκε και κατά τη χθεσινή συνάντηση από τον πρωθυπουργό, που εμφανίστηκε να κρατάει ίσες αποστάσεις, λέγοντας πως η ένταση θα ξεπεραστεί εάν υπάρξει καλή θέληση και από τις δύο πλευρές. Την ώρα μάλιστα που η μία μόνο πλευρά παραβιάζει συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο και έχει το θράσος να καταγγέλλει την Ελλάδα και για δήθεν υπόθαλψη τρομοκρατών όταν το εφαρμόζει», αναφέρουν και καταλήγουν: «Ελπίζουμε να μην υπάρξει εγχώρια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης από τα κρίσιμα επίδικα που έθεσε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.