ΟΗΕ: Για πρώτη φορά, εδώ και δεκαετίες, η Ελλάδα καταψήφισε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων.

Την ικανοποίησή του, όπως ήταν αναμενόμενο, εξέφρασεο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ, ο οποίος ευχαρίστησε τις χώρες που «αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ» εντάσσοντας το Τμήμα για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων σαν «θεσμό που εκπροσωπεί τη δομική προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στον ΟΗΕ» για να προωθήσει το «παλαιστινιακό αφήγημα» και «μια καθαρά αντι-ισραηλινή ατζέντα».

«Ευχαριστώ τη Γερμανία, την Τσεχία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Βραζιλία και την Κολομβία, που αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο που ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, καταψηφίζοντας σήμερα το ψήφισμα για το «Τμήμα των Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων» στη Γραμματεία του ΟΗΕ», δήλωσε ο Κατζ.


Τομέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ: Ακατανόητη και αρνητική αλλαγή στάσης

«Για πρώτη φορά, η Ελλάδα καταψήφισε το Ψήφισμα για το Τμήμα Δικαιωμάτων των Παλαιστινίων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Πρόκειται για μια ακατανόητη και αρνητική αλλαγή της στάσης της χώρας μας», τονίζει ο Τομέας Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Η Ελλάδα οφείλει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και με τη στάση της να προσπαθεί να συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, υποστηρίζει κάθε κίνηση που συμβάλλει στην ειρήνη και στην επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, και τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο ασφαλών και βιώσιμων κρατών, στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Με πληροφορίες από tvxs.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις