Επέτειος Γρηγορόπουλου 2019: Άγρια αστυνομική βία στα Εξάρχεια [video] [pics]

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2019: Άγρια αστυνομική βία στα Εξάρχεια [video] [pics]

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2019: Βίντεο και φωτογραφίες από την υπέρμετρη αστυνομική βία στα Εξάρχεια μετά την μαζική πορεία για την επέτειο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, έρχονται στη δημοσιότητα.

Επέτειος Γρηγορόπουλου 2019: Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, κάποιοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια στο σημείο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα.

Λίγο αργότερα, στην περιοχή επικράτησε αμόκ αστυνομικής αγριότητας, με ξυλοδαρμούς, ξεγύμνωμα ανθρώπων και βίαιες προσαγωγές.

Όπως φαίνεται στα βίντεο, οι αστυνομικοί με το πρόσχημα της σωματικής έρευνας, ξεγυμνώνουν δημόσια διαδηλωτές ή άλλους πολίτες που πιάνουν στον δρόμο, εικόνες που παραπέμπτουν σε χουντικές τακτικές.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει δύο φορές υποβάλει αναφορές στον Συνήγορο του Πολίτη για την εντεινόμενη αστυνομική αυθαιρεσία.

Ο δε καθηγητής Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος από τις 30/8 έχει αναλάβει σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδη ακριβώς για θέματα αστυνομικής βίας, σιωπά.

Το φως της δημοσιότητας είδαν βίντεο και φωτογραφίες από τον άγριο ξυλοδαρμό ανθρώπων πεσμένων στο έδαφος και ξεγύμνωμα κατά την προσαγωγή τους.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες αργότερα, σημειώθηκε μπαράζ επιθέσεων σε διάφορα σημεία της Αττική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Επεισοδιακή νύχτα: Μπαράζ επιθέσεων σε καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίε [pics]

Δείτε: Βίαιη προσαγωγή κοπέλας στην πλ. Εξαρχείων, ενώ δεν συνέβαιναν επεισόδια

Σε άλλο βίντεο, ο άνθρωπος που έχουν πιάσει οι αστυνομικοί των ΜΑΤ φωνάζει: "Παραδίνομαι" τον περικυκλώνουν... είναι στο έδαφος και τον χτυπούν με μανία. "Δέστε τον θα φύγει" ακούγεται ένας άνδρας τον ΜΑΤ να φωνάζει "Λιώστε τον" ακούγεται ένας άλλος. Έναν άλλο διαδηλωτή τον ξεγύμνωσαν όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Φωτορεπορτάζ του Μάριου Λώλου:

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, συλλήψεις και προσαγωγές έγιναν επίσης στην Πάτρα και στην Θεσσαλονίκη. Στην Πάτρα έγιναν 19 προσαγωγές, εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις μέχρι στιγμής επτά και τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί· στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν οκτώ άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν δύο.