Επέτειος Γρηγορόπουλου: "Αποτύπωση στιγμής", απαντά η ΕΛ.ΑΣ για την αστυνομική βία [video]

Επέτειος Γρηγορόπουλου: "Αποτύπωση στιγμής", απαντά η ΕΛ.ΑΣ για την αστυνομική βία [video]

Επέτειος Γρηγορόπουλου: «Μια αποτύπωση μιας συγκεκριμένης στιγμής, η φωτογραφία» δήλωσε στο Kontra Channel ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών, Νίκος Ρήγας, προσπαθώντας να... δικαιολογήσει την υπέρμετρη αστυνομική βία, μετά την πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Με εμφανή αμηχανία επιχειρούν συνδικαλιστές της αστυνομίας να δικαιολογήσουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα, για εξευτελιστική συμπεριφορά αστυνομικών προς διαδηλωτές, μετά την πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Μια αποτύπωση μιας συγκεκριμένης στιγμής, η φωτογραφία» δήλωσε στο Kontra Channel ο αντιπρόεδρος των Αστυνομικών, Νίκος Ρήγας.
 
«Από την φωτογραφία μπορείτε να καταλάβετε ότι οι υπόλοιποι συνάδερφοι τον έχουν πιάσει;» ρώτησε αρχικά υποστηρίζοντας στη συνέχεια ότι «η βία είναι κάτι που πρέπει να αποδειχθεί».
 
Μετά επικαλέστηκε μια κατάσταση «πολέμου και μάχης» και τους «καμμένους αστυνομικούς» όλων των προηγούμενων χρόνων.
 
«Σε μια κατάσταση πολέμου και μάχης που δεν την έχετε ζήσει αλλά την ζούμε εμείς οι αστυνομικοί. Κάποια αποτύπωση στιγμής είναι κάτι όχι σίγουρο ότι έχει συμβεί».
  
«Στην Αστυνομία προΐστανται εισαγγελικός λειτουργός, από το Εσωτερικών υποθέσεων, ποινικά δικαστήρια, από την κοινή γνώμη, τα ΜΜΕ. Είμαστε ένας φορέας που μόνο ελεγχόμαστε» είπε μεταξύ άλλων.
 
«Συχνά οδηγούμαστε σε πειθαρχικούς ελέγχους αλλά το μόνο που έχει μείνει είναι η φωτογραφία της στιγμής» γιατί όπως είπε «δεν υπάρχει κάτι στα ποινικά δικαστήρια, ούτε στα πειθαρχικά δίκαια».
 
«Το μόνο που μένει είναι η εικόνα εκείνης της στιγμής που έχει παιχτεί από κάποιους που έχουν τους δικούς τους λόγους», ισχυρίστηκε.