Αστυνομική βία στα Εξάρχεια: Εξαντλώντας την αυστηρότητα τους οι εισαγγελικές αρχές- με φόντο τη σταδιακή μετατροπή του κυβερνητικού δόγματος "νόμος και τάξη" σε "τρόμο και πράξη"- απήγγειλαν κατηγορίες στους 12 συλληφθέντες κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις βίας και αυθαιρεσίας στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ο εισαγγελέας άσκηση ποινική δίωξη στους 12 συλληφθέντες, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Σημειώνεται ότι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς περίπου για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.

Στο μεταξύ, ο ορυμαγδός από βίντεο και φωτογραφίες από την άγρια καταστολή της Παρασκευής στα Εξάρχεια, προκάλεσε την παρέμβαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έσπευσε να αποστείλει στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη αναφορές σχετικά με περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας, με την παράκληση «να διερευνηθούν κατά προτεραιότητα».