Αστυνομική βία στην Πάτρα: Για κακουργήματα διώκονται πέντε από τους συλληφθέντες

Αστυνομική βία στην Πάτρα: Για κακουργήματα διώκονται πέντε από τους συλληφθέντες

Αστυνομική βία στην Πάτρα: Την προσεχή Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν πέντε εκ των επτά συλληφθέντων . Τρεις τραυματισμένοι αστυνομικοί.

Αστυνομική βία στην Πάτρα: Επίδειξη κατασταλτικής βίας και στην Πάτρα από την αστυνομία, στην πορεία για την 11η επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπου συνελήφθησαν επτά άτομα. Οι πέντε από τους συλληφθέντες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή Πατρών την ερχόμενη Τρίτη, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν το Σάββατο.

Οι άλλοι δύο- ανήλικοι- συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις συμπαράστασης στους συλληφθέντες, τόσο έξω από το δικαστικό μέγαρο, όσο και έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης. Η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας με διμοιρίες των ΜΑΤ να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν συνολικά τρεις αστυνομικοί. Δύο εκ των τραυματιών έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ ο τρίτος αστυνομικός έχει τραυματιστεί στο γόνατο.