Γιάννα Αγγελοπούλου "Ελλάδα 2021" και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως δεν αποφεύγουν τον σκόπελο ταύτισης με το κλίμα που επικράτησε πριν την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 σε σχέση με την διαχείριση των πόρων.

Την Παρασκευή 6/12 το άρθρο 34 του πολυνομοσχεδίου για τη λειτουργία της επιτροπής Ελλάδα 2021 που συστήνεται ως ΝΠΙΔ "ειδικού κοινωφελολυς σκοπού" δημιουργεί τις προϋποθέσεις ανεξέλεγκτης λειτουργίας και δαπανών.

Και μπορεί ο σκοπός του 2004 να χαρακτηρίζονταν ακόμα και εθνικός αλλά το διακύβευμα ενός εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική επανάσταση δεν δικαιολογεί τέτοια "ευκολία" και αναδρομή στην εποχή της ευμάρειας.

Συγκεκριμένα το άρθρο 34 δίνει τη δυνατότητα στην επιτροπή να κάνει προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ και να εξαιρείται από τις διατάξεις περί δημόσιου λογιστικού ως προς τους ιδιωτικούς της πόρους.

Τα μέλη και τα όργανα της ελέγχονται βάσει της νομοθεσίας για τις ανώνυμες εταιρίες και όχι ως δημόσιοι λειτουργοί. Στις συμβάσεις που καταρτίζει και στις συναλλαγές της απαλλάσσεται από κάθε φόρο ή τέλος, άμεσο ή έμμεσο με εξαίρεση τις ασφαλιστικές εισφορές και τον ΕΝΦΙΑ.

Το ίδιο και τα τιμολόγια που εξοφλεί. από κάθε φόρο, Τέλος η εισφορά υπέρ του δημοσίου απαλλάσσονται και οι δωρεές και χορηγίες ιδιωτών η νομικών προσώπων προς την Ελλάδα 2021.

Οι δωρεές και οι χορηγίες αναγνωρίζονται ως δαπάνες που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα. "Ελλάδα 2021" σε συνθήκες φορολογικού και οικονομικού παραδείσου λοιπόν, αναντίστοιχες μιας χώρας που μόλις βγήκε από μία δεκαετή πρωτόγνωρη οικονομική κρίση αφού πρώτα χρεοκόπησε με πρακτικές σαν και αυτή

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις