Αστυνομική βία στα Εξάρχεια: Μερικές ώρες μετά την δήλωσητης Διεθνούς Αμνηστίας και την άσχημη εικόνα της Ελλάδας που παρουσίασαν τα διεθνή ΜΜΕ ως Κολομβία ή Χιλή που μαστίζονται τους τελευταίους μήνες από σκληρή καταστολή, με μήνυμα του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης δηλώνει αμετανόητος και χαρακτηρίζει τους καταγγέλλοντες για "Φαρισαϊσμό".

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει.

Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό.Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου».

ΕΛ.ΑΣ.: Και εσωτερική έρευνα για τη συμπεριφορά των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Εξάλλου η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε τη διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη συμπεριφορά ανδρών των ΜΑΤ στα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, μετά την πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, καθώς οι φωτογραφίες και τα βίντεο που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και έδειχναν άνδρες των ΜΑΤ να προχωρούν σε ακραίες συμπεριφορές, ακόμη και να ξεγυμνώνουν συλληφθέντες είχαν προκαλέσει σάλο.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις