Ο ΑΓΕΝ Λιβύης σπούδασε στην Ελλάδα και προειδοποιεί τους Τούρκους στο Facebook [pics] [video]

Ο ΑΓΕΝ Λιβύης σπούδασε στην Ελλάδα και προειδοποιεί τους Τούρκους στο Facebook [pics] [video]

Αυστηρό μήνυμα προς τους Τούρκους στέλνει ο λίβυος ΑΓΕΝ, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Ελλάδα και έκανε ανάρτηση στα ελληνικά.

«Θα απελευθερώσουμε την πρωτεύουσα, την Τρίπολη, και θα καταστρέψουμε το τουρκικό όνειρο» έγραψε σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook -στα ελληνικά- o Φαράτζ αλ Μαχντάουϊ, επικεφαλής του λιβυκού ναυτικού και προσκείμενος στον LNA (Λιβυκό Εθνικό Στρατό) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.«Έχω διαταγή, άμα έρθουν τα καράβια έρευνας των Τούρκων, θα έχω μία λύση. Να τα βουλιάξω εγώ. Έχω διαταγή από τον κύριο Χαφτάρ», τόνισε  μιλώντας στα ελληνικά ο ναύαρχος.

Σχολιάζοντας την παράνομη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης, ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Λιβύης σημειώνει ότι ο λαός της χώρας του γνωρίζει ότι «εμείς ανήκουμε στον στρατηγό κι εμείς θα αντιδράσουμε σε σε αυτήν τη συμφωνία».

Αναφερόμενος στη συμφωνία Σαράτζ – Ερντογάν, κάνει λόγο για κακή συμφωνία, όπως την ήθελε η τουρκική πλευρά, ενώ σημειώνει ότι δεν έχει την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων.Διαβάστε: Συμφωνία Τουρκίας Λιβύης: Ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής καταγγέλλει το μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης


Στα στοιχεία που έχει αναρτημένα στον λογαριασμό του, ο Λίβυος αξιωματικός αναφέρει πως έχει αποτελέσει σπουδαστή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη περίοδο, τη δεκαετία του 1970.