Γράφει ο Νίκος Γόδας


Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο σημερινός Αντιπεριφερειάρχης Νομού Πέλλας Ιορδάνης, Δάνης για τους φίλους, Τζαμτζής, έγινε viral και γνωστός στο Πανελλήνιο όταν το 2013 αναφώνησε από το κατά λάθος ανοιχτό μικρόφωνο του Προεδρείου της Βουλής "Τώρα φαινόμαστε μαλάκες να πούμε".

Βουλευτής τότε, κοσμήτορας μάλιστα, Δήμαρχος Σκύδρας παλαιότερα, βρέθηκε εκτός κοινοβουλίου το 2015 αλλά επανήλθε με το γαλάζιο κύμα αποκατάστασης της κανονικότητας στο θώκο του αντιπεριφερειάρχη Πέλλης πριν λίγους μήνες βρίσκοντας ξανά πεδίο δόξης λαμπρόν.

Αφορμή, ο δείκτης νοημοσύνης(IQ) 140 8χρονου μαθητή από την Πέλλα που έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει ακόμα και τους ειδικούς με τις ικανότητες του.

Ο κ. Δάνης Τζαμτζής άρπαξε την ευκαιρία. Συνάντηση στο γραφείο, τιμητικό δώρο στον πιτσιρικά, φωτογραφίες, κανάλια, δηλώσεις και φουσκωμένη υπερηφάνεια για το παιδάκι που ετοιμάζεται στην τρυφερή ηλικία των 8!! να μεταναστεύσει στη Γερμανία!!όπου θα φοιτήσει σε ειδικό σχολικό πρόγραμμα που θα του επιτρέψει να περάσει πολλές τάξεις, την ίδια χρονιά!

Να μεγαλώσει γρήγορα δηλαδή, να χάσει την παιδικότητα, την ανεμελιά και να παιδέψει το χαρισματικό μυαλό του για να γίνει μεγάλος και ανταγωνιστικός όπως επιβάλλει η οικονομία στην επιστήμη.

θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά επ' αυτού όμως αντικείμενο του άρθρου δεν είναι τα παιδιά θαύματα και η τύχη που έχουν συνήθως.

Ο κ. Τζαμτζής μας εντυπωσίασε που φωτογραφήθηκε υπερηφανεύμενος για την πιο άγρια περίπτωση Brain Drain που δημοσιοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα εδώ και 15 χρόνια.

Κατά την διάρκεια της δεκαετούς κρίσης οι νέες και οι νέοι έφευγαν γκαστερμπάϊτερ στα 18 ή στα 28 αλλά στα 8 έπρεπε να γυρίσουμε στην κανονικότητα για να δούμε τον αναμφισβήτητα υψηλότατου IQ αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, πρώην βουλευτή ΝΔ, πρώην Δήμαρχου Σκύδρας, να πανηγυρίζει.

Ας ενημερώσει κάποιος την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως να προσπαθήσει να παράσχει στο παιδί και την οικογένειά του κάποια εναλλακτική λύση, όχι μόνο για να αποτρέψει το brain drain αλλά για να περισώσει ό,τι απέμεινε από την υπόληψή του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Ας στείλει έστω ο κ. Χρυσοχοΐδης τα αγριεμένα ΜΑΤ να καθαρίσουν αλα ΑΣΟΕΕ κάθε κατάληψη στην Πέλλα και τις γύρω περιοχές μπας και σταματήσει το Brain Drain από τα 8!

Ένα ξεβράκωμα, κάτι τέλος πάντων.

Πρέπει να είδα προεκλογικά πάνω από 50 κάρτες υποψηφίων κομμάτων που έθεταν ως βασική προτεραιότητα το brain gain έναντι του brain drain.

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής με το σετ φωτογράφισης που έστησε στο γραφείο του έσκισε όλες τις κάρτες και τα προγράμματα με μία κίνηση. Πως τα πετσόκοψε έτσι!

Ελπίζουμε το 8χρονο αγοράκι (καλή του ώρα και κάποιος να προστατεύσει την πρώιμη διάνοιά του) πού θα βρεθεί ως εκπαιδευτικός μετανάστης στη Γερμανία να έχει καλύτερη αντιμετώπιση από τους εκεί νεαρούς Γερμανούς.

Δεν ξεχνάμε ότι στις 7 Νοεμβρίου νεαροί Γιαννιτσώτες κάτοικοι της περιφερειακής ενότητας Πέλλας, πιθανώς και ψηφοφόροι του τοπικού ΑντιπεριφερειάρχηΠέλλας κ. Τζαμτζή, διοργάνωσαν πορεία μίσους κατά μεταναστών.

Έψαξα καμιά ώρα στο Google να βρω τότε αντίδραση ή δήλωση του αξιότιμου αντιπεριφερειάρχη, αλλά φευ.

Έπεφτα συνέχεια πάνω στη φράση του: "ΤΩΡΑείναι που φαινόμστε μαλάκες να πούμε"

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις