Τουρκία: Απελάθηκε ελληνίδα που φέρεται να είχε σχέση με τζιχαντιστές

Τουρκία: Απελάθηκε ελληνίδα που φέρεται να είχε σχέση με τζιχαντιστές

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε πως σε συνεννόηση με τις ελληνικές απέλασαν μία 50χρονη υπήκοο Ελλάδος που είχε σχέσεις με τζιχαντιστές.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι «συνεχίζεται η επιστροφή των ξένων τρομοκρατών μαχητών στις χώρες καταγωγής τους. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα ένας ελληνικής καταγωγής τρομοκράτης απελάθηκε στη χώρα του».

Τον περασμένο μήνα η Τουρκία αύξησε τις επιστροφές υπόπτων ξένων μελών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι είτε κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές ή στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η χώρα «δεν είναι ξενοδοχείο» για ξένους μαχητές.

Περισσότεροι από εξήντα από τους τελευταίους έχουν απελαθεί, συμπεριλαμβανομένων υπόπτων από τις ΗΠΑ, τη Δανία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Ολλανδία.

Νωρίτερα, η Άγκυρα απέλασε έντεκα άτομα γαλλικής υπηκοότητας, ύποπτα για μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Μια ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι έντεκα «ξένοι τρομοκράτες μαχητές» επεστράφησαν στη χώρα τους.

«Η απέλαση ξένων τρομοκρατών μαχητών συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, έντεκα γάλλοι πολίτες στέλνονται πίσω», επισήμανε το τουρκικό υπουργείο.


Ελληνικό ΥΠΕΣ

Δεν διώκεται για κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα η γυναίκα που σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών απελάθηκε στην Ελλάδα με το αιτιολογικό ότι είχε σχέσεις με τον ISIS, όπως αναφέρουν πηγές της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πρόκειται για 50xρονη με ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο τα οποία έχουν λήξει και η οποία συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές όταν πέρασε παράνομα στην Τουρκία από την Συρία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η γυναίκα ζήτησε μόνη της να έρθει στην Ελλάδα επειδή έχει συγγενείς.

Από τις ελληνικές αρχές η υπόθεση ερευνάται προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 50χρονη διώκεται σε κάποια άλλη χώρα καθώς στην Ελλάδα δεν απασχολεί τις αρχές.