Χριστούγεννα 2019: Έτσι μπορείτε να βοηθήσετε τους άστεγους της Αθήνας και του Πειραιά

Χριστούγεννα 2019: Έτσι μπορείτε να βοηθήσετε τους άστεγους της Αθήνας και του Πειραιά

Χριστούγεννα 2019: Η ομάδα Alex, ένα εθελοντικό γκρουπ από νέα παιδιά, και αυτά τα Χριστούγεννα απευθύνει κάλεσμα προς όλους για να βοηθήσουν ενόψει γιορτών τους αστέγους στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Η ομάδα σε ανάρτηση της στο Facebook σημειώνει ότι "εφέτος σκοπεύουμε να σας φέρουμε όλους στους δρόμους! Φέτος θα γίνετε εσείς οι Αη Βασιληδες και θα μοιράσετε αγάπη και χαμόγελα".


Σημείο συνάντησης:
ΣυνΑθηνα

Απέναντι από την βαρβάκειο αγορά
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, Ώρα: 18:00


Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φέρετε μαζί σας μια σακούλα με τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης και μια σακούλα με είδη υγιεινής και να τα μοιράσουμε στους δρόμους της Αθήνας!

Ενδεικτική λίστα των τροφίμων που μπορείτε να βάλετε στην σακούλα:
Κονσέρβες
Νεράκια μικρά
Μπισκότα, σοκοφρέτες κτλ
Μελομακάρονα, κουραμπιέδες
Κέικ
Χαλβά
Φρυγανιές
Μαρμελάδες
Χυμούς
Φρούτα
Βάλα εβαπορέ
Ελιές

Ενδεικτική λίστα ειδών υγιεινής:
Μπατονέτες
Μωρομάντηλα
Χαρτομάντηλα
Οδοντόβουρτσα
Οδοντόκρεμα
Αντισηπτικά χεριών
Αποσμητικά
Σαπούνια

* Όποιος θέλει μπορεί να μαγειρέψει φαγητό αρκεί να μας ενημερώσει
* Μπορείτε να βάλετε μέσα στις σακούλες τροφίμων χειροποίητες πίτες, σπιτικά κέικ και μπισκότα
* Δεν χρειάζεται να έχετε όλα όσα αναγράφονται στις λίστες αλλά να οργανώσετε μια σακούλα προσφοράς με το σκεπτικό ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν σπίτι και ποια θεωρείται εσείς πιο απαραίτητα.
* Θα φέρετε την σακούλα έτοιμη με ότι πράγματα θέλετε μέσα γιατί θα δοθεί απευθείας από εσάς

Όσοι θέλετε να προσφέρετε κουβέρτες (μόνο κουβέρτες) πλυμένες, όχι σκισμένες και βρώμικες μπορείτε να τις φέρετε στην οδό Κουντουριώτου 143, στον Πειραιά ώστε να μαζευτούν και να τις μοιράσουμε την ίδια μέρα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με μήνυμα στην σελίδα Ομάδα εθελοντών Alex!

Η δράση μας θα είναι καθαρά στον δρόμο, φέτος δεν υπάρχει πολυτέλεια χώρου όπως τις περασμένες χρονιές. Γι' αυτό θα πρέπει να μπορείτε να περπατήσετε στα στενά της Αθήνας, το βάρος της σακούλας σας θα το καθορίσετε εσείς. Εσείς εξάλλου θα το δώσετε σε κάποιον συνάνθρωπο σας που το έχει ανάγκη.

Για τις οικογένειες που θέλουν να φέρουν τα παιδάκια τους μπορούν να έρθουν ελεύθερα, δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Φορέστε, λοιπόν, κλειστά παπούτσια, τα μπουφάν σας και το χαμόγελο σας και με μια σακούλα στο χέρι ελάτε να γνωρίσετε την άλλη όψη της Αθήνας!

Για εσάς που θέλετε να βοηθήσετε αλλά είστε μακριά ή έχετε υποχρεώσεις εκείνη την ώρα, μέρα, βδομάδα, αγοράστε μια σακούλα πράγματα μαζί με τα δικά σας και δώστε την σε έναν άνθρωπο που θα δείτε στον δρόμο σας, σε έναν άπορο που γνωρίζετε ότι έχει ανάγκη! Η εκδήλωση αυτή δεν λύνει κάποιο πρόβλημα από μόνη της, είναι συμβολική για να κάνουμε κάτι που οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας αλλά δεν κάνουμε και θα δείτε πως αν το κάνετε μια φορά, θα το κάνετε πάλι και πάλι και πάλι. Έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε, από το λίγο μας θα μοιράσουμε πολλά αλλά κυρίως θα δώσετε "ζεστασιά" με την παρουσία σας σε ανθρώπους που νιώθουν ξεχασμένοι!

Σας περιμένουμε σε αυτή την διαφορετική διαδρομή στα στενά της Αθήνας!

Πατήστε εδώ για να λάβετε μέρος στο εγχείρημα