Πολεμική Αεροπορία: Βελγικά F-16AM σε "αναχαιτίσεις" Τούρκων στο Αιγαίο!

Πολεμική Αεροπορία: Βελγικά F-16AM σε "αναχαιτίσεις" Τούρκων στο Αιγαίο!

Πολεμική Αεροπορία: Οι βέλγοι πιλότοι εξεπλάγησαν από την εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων όταν είδαν από πρώτο χέρι αυτά που συμβαίνουν στο FIR του Αιγαίου και είναι πρώτης τάξεως "διεθνοποίηση" της Τουρκικής προκλητικότητας.

Πολεμική Αεροπορία: Από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου σταθμεύουν στην Ελλάδα 12 Βέλγικα F-16AM και θα παραμείνουν έως την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο των F-16 Block 52 Adv / Block 52+ με σκοπό την συνεκπαίδευση με τους Έλληνες πιλότους, αλλά και βολές αληθινών πυρών στο πεδίο βολής της Κρήτης, κάτι που είναι δύσκολο στην πυκνοκατοικημένη κεντρική Ευρώπη.

Δεν ήταν όμως προετοιμασμένοι οι πιλότοι της 349th και 350th Fighter Squadron (FS) για τις συνθήκες αυτού του άτυπου πολέμου που συμβαίνει στο Αιγαίο.  Είδαν από πρώτο χέρι ότι εκτός από την εκπαίδευση στην 116ΠΜ, υπάρχει και μια παράλληλη "ενασχόληση" με τα καθημερινά scrabmle για την αναχαίτιση των "συμμάχων" μας από την Ανατολή.

Παρά την πρώτη έκπληξη τους πάντως, οι βέλγοι πιλότοι προχωρούν κανονικά την εκπαίδευση τους και μάλιστα ανέβασαν στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter την βολή πραγματικού Sidewinder AIM-9L στον ουρανό του Αιγαίου.