Σπείρα διαρρηκτών: Είχαν διαπράξει 22 κλοπές σταθμευμένων οχημάτων - Είχαν ανοίξει και τα Ι.Χ Λαλιώτη και Τσαβδαρίδη [pics]

Σπείρα διαρρηκτών: Είχαν διαπράξει 22 κλοπές σταθμευμένων οχημάτων - Είχαν ανοίξει και τα Ι.Χ Λαλιώτη και Τσαβδαρίδη [pics]

Σπείρα διαρρηκτών: Δύο διαρρήκτες Ι.Χ αυτοκινήτων συνέλαβε η αστυνομία. Μάλιστα, οι δύο αλλοδαποί είχαν διαρρήξει και τα οχήματα επιφανών πολιτικών.

Σπείρα διαρρηκτών: Δύο Αλγερινοί που κατηγορούνται για τουλάχιστον 22 κλοπές αυτοκινήτων συνελήφθησαν από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Ανάμεσα στα θύματα τους ήταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης και ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Συγκεκριμένα ο κ. Λαλιώτης διαπίστωσε ότι διαρρήκτες επιχείρησαν να ανοίξουν το Ι.Χ του στην περιοχή της Ακρόπολης. Ωστόσο, οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ τους αντιλήφθηκαν και τους κυνήγησαν. Οι Αλγερινοί τελικά κατάφεραν να εξαφανιστούν χωρίς να προλάβουν να  πάρουν το παραμικρό.

Εξάλλου και ο κ. Τσαβδαρίδης έπεσε θύμα ανάλογης κλοπής στην περιοχή του Κολωνακίου. Ο βουλευτής είδε κι αυτός το αυτοκίνητό του σπασμένο και να λείπουν από το εσωτερικό του «χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές». Μάλιστα, οι διαρρήκτες είχαν αφαιρέσει κι έναν σημαντικό φάκελο από το αυτοκίνητο του βουλευτή.

Από τον περασμένο Οκτώβριο που δρούσαν, οι δύο Αλγερινοί μαζί με συμπατριώτισσά τους κατηγορούνται ότι «είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με αποκλειστικό σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σταθμευμένα αυτοκίνητα». Η σπείρα προτιμούσε να «χτυπά» στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης και του Νέου Κόσμου και για τις μετακινήσεις της χρησιμοποιούσε αυτοκίνητα τα οποία νοίκιαζε η συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του ποινικού τους παρελθόντος που έκαναν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, στους δύο συλληφθέντες είχαν επιβληθεί ποινές πολλών ετών κάθειρξης για τα αδικήματα της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.