ΕΡΤ: Νέα καταγγελία για παραποιημένες ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο

ΕΡΤ: Νέα καταγγελία για παραποιημένες ειδήσεις στο κεντρικό δελτίο

Η ΕΡΤ "πείραξε" ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο κεντρικό δελτίο παραποιώντας το κείμενο, προκαλώντας έτσι την άμεση αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι η ΕΡΤ παραποίησε το κείμενο της ανοκοίνωσης του κόμματος, προκαλώντας έτσι την άμεση αντίδραση κατά της ΕΡΤ.

Οπως γράφει στην ανακοίνωση του το γραφείο τύπου «Δεν τους άρεσε η παραδοχή Αγγελή πως το FBI του έδωσε λογαριασμό πολιτικού. Η ΕΡΤ στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων έκρινε πως η παραδοχή του κ. Αγγελή πως στη Βιέννη το FBI του έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού για το σκάνδαλο Novartis ή δεν αποτελεί είδηση ή κάποιους θα δυσαρεστήσει». Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «γι' αυτόν το λόγο αποφάσισε να λογοκρίνει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντάς το πετσοκομμένο, προκειμένου να μην ακουστεί ότι η δήθεν σκευωρία τελικά περιλαμβάνει και τραπεζικό λογαριασμό πρώην Υπουργού που φέρεται να έπαιρνε χρήματα από τη Novartis». «Ως γνωστόν, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Κι επειδή οι "αβλεψίες" της δημόσιας τηλεόρασης έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, αναμένουμε να δούμε αν σε επόμενο ρεπορτάζ, το δελτίο της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία, θα διερευνήσει ποιος είναι τελικά αυτός ο πρώην υπουργός. Σε διαφορετική περίπτωση, η αβλεψία θα θεωρηθεί ως κανονικότητα», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.