Προσλήψεις στο δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση και φρόντισε να δώσει τη δυνατότητα τόσο στο Enterprise Greece όσο και στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία να έχουν ευέλικτο καθεστώς παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας ζήτησαν την απόσυρση των διατάξεων.
Ο Υφυπουργός εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης (φωτογραφία του στο Μέγαρο Μαξίμου) υποστήριξε ότι η Enterprise Greece έχει εξωστρεφή αποστολή για αυτό και κρίθηκε αναγκαία "η απόδοση της απαιτούμενης ευελιξίας".


Ο Υφυπουργός οικονομίας Απόστολος Βεσυρόπουλος (φωτό έξω) υποστήριξε ότι για τις προσλήψεις στην ΕΑΒ το ΑΣΕΠ συμμετέχει στη διαδικασία με εκ των προτέρων έλεγχο νομιμότητας της προκήρυξης και εκ των υστέρων έλεγχο με κυρώσεις των οριστικών πινάκων. Πρόκειται βέβαια για τυπικές διαδικασίες καθώς τον πρώτο λόγο θα έχει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΒ.
Και οι δύο υπουργοί στάθηκαν στην ανάγκη του δημόσιου τομέα να συνδεθεί με τον ιδιωτικό τομέα για την άντληση ικανών στελεχών ενώ στην περίπτωση της ΕΑΒ επιστρατεύτηκε ως επιχείρημα η ανάγκη υλοποίησης του προγράμματος εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των F16

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις