Σύμφωναμε τους ειδικούςτο μυστικόγια να απολαύσουμε τογιορτινότραπέζιτων Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χωρίςενοχές είναι να κάνουμεμια μικρήαποτοξίνωση πριν τις γιορτές!
Ακολουθώντας μια σωστή διατροφή λίγο πριν τις ημέρες των Χριστουγέννων, στην ουσία προετοιμάζουμε το σώμα μας να υποδεχθεί την υπερβολική δόση φαγητού, αλκοόλ και γλυκισμάτων. Μια ισορροπημένη διατροφή3 ημερών θα δώσει στο σώμα μας την απαραίτητη ενέργεια και το… περιθώριο να ξεφύγουμε λίγο από τις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες.

Ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης περιέχει κάποιους βασικούς κανόνες για να υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα:

– Εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας την κατανάλωση 2 λίτρων νερού ημερησίως

– Αποφεύγουμε για ένα μικρό διάστημα την κατανάλωση καφεΐνης. Αντικαθιστούμε με ροφήματα βοτάνων που βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών.

– Εστιάζουμε στην κατανάλωση λαχανικών και φρούτων

– Αποφεύγουμε ταεπεξεργασμένα τρόφιμα

– Αποφεύγουμε την κατανάλωση ζάχαρης και άλλων γλυκαντικώνουσιών

– Ενεργοποιούμετον μεταβολισμό μας μεάσκηση, ακόμα και αν πρόκειται απλά για μια βόλτα σε έντονο ρυθμό.

– Προσέχουμε τον ύπνο μας. Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι οποιοτικός ύπνος ρυθμίζει την όρεξη και συμβάλλει στη μείωση της επιθυμίας για ζάχαρη.

Ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα υγιεινό πρωινό

Βάλτε στης καθημερινές σας συνήθειες το πρωινό. Ένα υγιεινό πρωινό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας για όλη την ημέρα. Μπορούμε να πιούμε ένα ρόφημα από «γάλα» αμυγδάλου με 2 κουταλιές βρώμης.

Ακολουθούμε δύο κυρίωςγεύματα

Για το μεσημεριανό και το βραδινό μας θα πρέπει να αποφεύγουμε το κόκκινο κρέας και τα γαλακτομικά προϊόντα. Μπορούμε να καταναλώσουμε άφθονα λαχανικά με ελάχιστο λάδι, κοτόπουλο ή ψάρι και μιαμερίδα δημητριακών όπωςβρώμη,πίτουρο ή καστανό ρύζι.

Σνακ

Στο ενδιάμεσο της ημέρας μπορείτε να παίρνετε μικρά σνακ που θα αποτελούνται από φρούτα ή ανάλατους ξηρούς καρπούς. Τα μήλα, τα αχλάδια και τα ακτινίδια είναι ιδανικά σε ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης αφού βοηθούν στην ρύθμιση του επιπέδου των σακχάρων και των λιπιδίων στο αίμα.

Αποφεύγονταςτους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τις γλυκαντικές ουσίες, τα λιπαρά και τις σάλτσες, με ποιοτικό ύπνο, με όμορφους περιπάτους στους στολισμένους δρόμους και βόλτες στα καταστήματα,σε λίγες μόνο ημέρεςθα νιώθετε ευεξία και ενέργειαχωρίς να έχετε υποβληθεί σε μακροχρόνιες και επίπονεςδίαιτες και φυσικά θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε όλα τα καλά των Χριστουγέννων χωρίς τύψεις!

Όλα τα παραπάνω φυσικά, μπορείτε να τα εφαρμόσετε και μετά τις γιορτές για μια σωστή αποτοξίνωση τουοργανισμούσας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις