Υπόθεση Λίνας Κοεμτζή: Οι πρώτες καταδίκες, την Τετάρτη, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με τη “διαρροή” στο διαδίκτυο γυμνών φωτογραφιών, οι οποίες απεικόνιζαν την Λίνα Κοεμτζή, σχεδόν τρία χρόνια μετά τη μοιραία πτώση της άτυχης φοιτήτριας από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας: ‘”Σήμερα (σ.σ. 11.12.2019) ο πρωταίτιος του διασυρμού της αξιοπρέπειας της Γαλήνης Κοεμτζή καταδικάστηκε ενώπιον των φυσικών του δικαστών στο Τριμελές Πλημ/κειο Γιαννιτσών. Τούτη η μέρα είναι ορόσημο. Κανείς δεν πίστευε στην αρχή ότι θα καταλήγαμε σε καταδίκη προσώπων”.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η οικογένεια επικήρυξε δυο άτομα. “Απομένει η διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου της Γαλήνης γι’ αυτό το λόγο η οικογένεια έλαβε την απόφαση να επικηρύξει με 5.000 ευρώ τους δύο άνδρες οι οποίοι σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα εξήλθαν της φοιτητικής εστίας στην Λέοντος Σοφού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στις 28.11.2016, στις 22:30 το βράδυ αμέσως μετά την πτώση της Γαλήνης από μπαλκόνι της εστίας αναζητώντας πέριξ του σώματος της ένα στικάκι.
Πρόκειται για δυο άνδρες, ο πρώτοςηλικίας 21 – 25 ετών 1,75 – 1,80 ύψος 80 κιλά, κοντό μαλλί, ξυρισμένος,καστανά λαδί μάτια και φορούσε λαδί μπουφάν και ανοιχτόχρωμο τζιν παντελόνι. Ο δεύτερος ύποπτος ηλικίας 26 – 30 ετών, 1,80 – 1,85 ύψος, 90 κιλά, μαύρα σπαστά μαλλιά κοτσίδα, μελαχρινός, μαύρα μάτια, φορούσε χακί στρατιωτικό μπουφάν τύπου τζάκετ και σκούρο παντελόνι. Και οι δυο μιλούν την ελληνική γλώσσα. Παράκληση θερμή αν κάποιος γνωρίζει τα στοιχεία των δυο υπόπτων να απευθυνθεί στις αρχές”, αναφέρει ο δικηγόρος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις