Σκάνδαλο Novartis: Δύο θανάτους συνδέει με την υπόθεση ο Ιωάννης Αγγελής

Σκάνδαλο Novartis: Δύο θανάτους συνδέει με την υπόθεση ο Ιωάννης Αγγελής

Σκάνδαλο Novartis: Συγκλονίζουν τα όσα κατέθεσε ο Ιωάννης Αγγελής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, αφού μίλησε ακόμα και για φόνους.

Σκάνδαλο Novartis: Συγκεκριμένα, στη σημερινή του κατάθεση ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης και συντονιστής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος καταθέτει για τρίτη μέρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, φέρεται να δήλωσε ότι είχε συζητήσει με τους άλλους δύο εισαγγελείς Διαφθοράς την πιθανή σύνδεση των θανάτων - που ενδεχομένως ήταν δολοφονίες - του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου κι ενός άλλου προσώπου με το προσωνύμιο «Ντελιβεράς», με το σκάνδαλο του φαρμακευτικού κολοσσού. Σημειώνεται πως ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε τον Ιούνιο του 2016 όταν το τζιπ που οδηγούσε τυλίχθηκε στις φλόγες, την ώρα που οδηγούσε στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ.Συν. ο κ. Αγγελής μίλησε στην προανακριτική για τον Σταύρο Κοντονή. Συγκεκριμένα, ανέφερε τον χαρακτηριστικό διάλογο:

Μέλος επιτροπής: Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Κοντονής, σε συνέντευξή του σήμερα στην ιστοσελίδα enikos, διαψεύδει το διάλογο που μας είπατε ότι έγινε μεταξύ του ιδίου και του Αμερικανού πρέσβη κ. Πάιατ. Τι έχετε να πείτε γι'αυτό;

Αγγελής: Αν ο πράκτορας του FBI στην Αθήνα μου τα μετέφερε ψευδώς, τότε και εγώ σας μετέφερα ψευδώς το διάλογο αυτό. 

Άλλο μέλος επιτροπής: Καταλαβαίνετε κ. Αγγελή ότι με την επιπολαιότητά σας μπορείτε να δημιουργήσετε μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο; Είναι δυνατόν να μεταφέρετε το διάλογο ενός Έλληνα Υπουργού και ενός Αμερικανού Πρέσβη, χωρίς να γνωρίζετε αν αυτός είναι αληθινός; 

Αγγελής: ...(Σιωπή)

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, κατά την κατάθεσή του την Τετάρτη, ο Γ. Αγγελής αναφέρθηκε στην αναφορά που είχε συντάξει και καταθέσει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία, όπως είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», περιλαμβάνει το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.Στα τεκταινόμενα σχετικά με το Σκάνδαλο Νοvartis ο Γιάννης Αγγελής φέρεται να κατέθεσε στην επιτροπή έγγραφο το οποίο τεκμηριώνει ότι η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη γνώριζε από τις αμερικανικές αρχές ότι δεν διέθεταν στοιχεία για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis. Το έγγραφο δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν για χρηματισμούς γιατρών, αξιωματούχων αλλά και πολιτικών.

Σύμφωνα όμως με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, υπάρχουν μεταγενέστερα έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης που κάνουν λόγο για πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο της ΝΔ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «μετά τις χτεσινές συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του στην Αμερική μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία, στοιχεία που όπως ο ίδιος ο κ. Αγγελής αποκάλυψε, του τα έδωσε το FBI στη συνάντηση που είχαν με τους εισαγγελείς διαφθοράς στην Βιέννη, το Δεκέμβριο του 2018, αλλά και μετά την σημερινή δήλωση του κ. Αγγελή ότι δύο φόνοι πιθανότατα σχετίζονται με τη δήθεν σκευωρία Novartis, αναμέναμε τον αντιπερισπασμό.

Έτσι σήμερα παρουσιάστηκε ένα έγγραφο του Αυγούστου του 2017, το οποίο η πλειοψηφία ΝΔ-ΚΙΝΑΛ έκαναν σημαία ισχυριζόμενοι ότι καταρρέει η δήθεν σκευωρία περί εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Για κακή τους τύχη όμως η έρευνα συνεχίστηκε και μετά τον Αύγουστο του 2017 και όπως ενημερωθήκαμε από επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2018, το οποίο κατατέθηκε πριν λίγο στην προανακριτική επιβεβαιώνεται η εμπλοκή πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ στο σκάνδαλο Novartis, έγγραφο το οποίο πριν λίγο ο κ. Αγγελής δεν αμφισβήτησε και μάλιστα συμπλήρωσε ότι είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό έγγραφο».