Σκάνδαλο Novartis: Σε πολιτικό πρόβλημα και μάλιστα δύσκολα διαχειρίσιμο για την Νέα Δημοκρατία τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση του σκανδάλου Novartis. Ηπρόθεση της για την ανάδειξη μιας σκευωρίας με πολιτικές και δικαστικές πλευρές δεν φαίνεται να υλοποιείται. Αντιθέτως όσο συνεχίζεται η Προανακριτική Επιτροπή η υπόθεση του σκανδάλου αποκτά νέες διαστάσεις: Ονόματα υπουργών της Ν.Δ επανέρχονται ώς εμπλεκόμενα και αναδεικνύονται νέες πλευρές εξόχως εντυπωσιακές. Αυτά την ίδια στιγμή που η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη θα συνεχίσει την έρευνα για το πολυπλόκαμο σκάνδαλο.

Ενδεικτική ήταν η τριήμερη κατάθεση του εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή. Ο αντιεισαγγελέας – επόπτης της έρευνας για την Novartis, παρότι τον περιέγραψε, ουδέποτε κατονόμασε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως Ρασπούτιν. Αντιθέτως τα βασικά στοιχεία των ισχυρισμών του συνίστανται στο ότι το σκάνδαλο δεν έχει ερευνηθεί επαρκώς και στο ότι μπορεί να συνδέεται ακόμη και με εγκληματικές ενέργειες. Οίδιος φέρεται να δήλωσε πως «συζητούσαμε οι Εισαγγελείς για τους 2 φόνους, που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση Novartis. Του Μαυρίκου και ενός άλλου, του επονομαζόμενου "ντελιβερά"».

Μάλιστα ο Γιάννης Αγγελήςέγινε αφορμή να κατατεθεί στην προανακριτική έγγραφο των αμερικανικών αρχών που αναφέρεται σε εμπλοκή γνωστών πολιτικών προσώπων από τηνΝέα Δημοκρατίαστο σκάνδαλο Νοβάρτις. Για ορισμένα μάλιστα απο αυτά εκκρεμεί δικαστική έρευνα.Επίσης όσα είπε ο Γιάννης Αγγελήςσυνηγόρησαν στο ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθετε χρήματα σε λογαριασμό του γιου του στην Αμερική μέσω τροφοδότη λογαριασμού στην Ελβετία, αν και ο ίδιος ο πρώην επίτροπος αρνείται την ύπαρξη τέτοιου λογαριασμού. Μάλιστα ο Γιάννης Αγγελής «πήρε πίσω» ακόμη και όσα είχε καταλογίσει περί σκευωρίας στον Αλέξη Τσίπρα αφού μετά τις επίμονες ερωτήσεις του Γιάννη Ραγκούση δήλωσε από δεν υπάρχει κανένας δόλος και καμία ευθύνη Τσίπρα» και πως ορθά ο πρώην πρωθυπουργός δεν περιλαμβάνεται στην προανακριτική.


Η ολομέλεια Εφετών

Σε αυτά μπορεί να προστεθεί και η απόφαση της Ολομέλειας των Εφετών που έκρινε θετικά την άσκηση των καθηκόντων της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην υπόθεση Novartis με αποτέλεσμα να παραμείνει εκείη έρευνα της υπόθεσης. Το θέμα σχολίασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέροντας πως «πολιτικοί και δημοσιογράφοι που θεωρούν «σκευωρία» κ όχι «σκάνδαλο» την Novartis, προσπάθησαν ή και προανήγγειλαν την αφαίρεση του φακέλου από τους Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς" τονίζει σε δήλωση του ο Δημήτρης Παπαδημούλης «πολιτικοί και δημοσιογράφοι που θεωρούν «σκευωρία» κ όχι «σκάνδαλο» την Novartis, προσπάθησαν η και προανήγγειλαν την αφαίρεση του φακέλου από τους Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς.Η απόφαση της ολομέλειας των εφετών, αποτελεί ένα ηχηρό ΟΧΙ στη συγκάλυψη! Η πρόσφατη φωτογραφική τροπολογία της κυβέρνησης της ΝΔ, για την προαγωγή 86 εφετών σε Προέδρους εφετών, ευτυχώς δεν επηρέασε αυτή την φορά την κρίση της Ολομέλειας τους. Ευτυχώς υπάρχουν και δικαστές που τιμούν την συνταγματική επιταγή για την ανεξάρτησία της δικαιοσύνης».


Τι έλεγε ο Ε.Βενιζέλος

Θυμίζουμε ότι ανάμεσα σε αυτούς που επιδοκίμασαν το ενδεχόμενο να φύγει από την εισαγγελία διαφθοράς ο φάκελλος Novartisήταν και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Επιτέλους» είχε δηλώσει προ ημερών λέγοντας πως «ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο κ. Πλιώτας, αποφάσισε να αναλάβει μια μεγάλη δικονομική πρωτοβουλία και να ζητήσει, θα έλεγα επιτέλους, μετά από χρόνια ζήτησε τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών σε συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 28 του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, και τώρα η Ολομέλεια μπορεί να αναθέσει σε εφέτη ανακριτή τη διερεύνηση της υπόθεσης, φυσικά για όσους υπόκεινται σε καθεστώς ποινικής δίωξης, αλλά καιin rem». Είχε επίσης σημειώσει ότι ότι «υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες δικονομικές, υπάρχει η εκκρεμότητα σε σχέση με τους μάρτυρες «δημοσίου συμφέροντος», υπάρχει η εκκρεμότητα σε σχέση με τη δικαιοδοσία: για ποια πρόσωπα και για ποια θέματα έχει δικαιοδοσία η Βουλή και για ποια τα ποινικά δικαστήρια, και βέβαια θα υπάρχει παράλληλα και η Επιτροπή της Βουλής η οποία διερευνά τη σκευωρία Novartis, και αυτή θα διερευνηθεί υπό τον έλεγχο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής η οποία έχει και όλα τα δικαιώματα του εισαγγελέα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις