Κουμουνδούρου: Προσπάθεια οικειοποίησης πλευρών της πολιτικής του από την Ν.Δ …εντός και εκτός Ελλάδας διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στελέχη του επισημαίνουν ότι αυτό αναδεικνύει αμηχανία και κυρίως έλλειψη σχεδίου κυβερνητικής διαχείρισης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα καταγράφουν την εκ των υστέρων υιοθέτηση της «γραμμής» του ΣΥΡΙΖΑ για την ενεργοποίηση των κυρώσεων της Ε.Ε κατά της Τουρκίας στο εξωτερικό, αλλά και την αποδοχή της πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης στο θέμα υιοθεσίας στο εσωτερικό.

Η Κουμουνδούρου αναφερόμενη στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για κυβερνητική προσπάθεια ενεργοποίησης των κυρώσεων σημειώνει πως «ο κ. Πέτσας, αφήνοντας ελπίζουμε πίσω του τις λογικές του δόγματος της «λεπτής γραμμής», έδωσε σήμερα για πρώτη φορά το σήμα ότι η κυβέρνηση δε θα βασίζεται πια απλά στη διεκδίκηση καταδικαστικών δηλώσεων, αλλά θα αξιοποιήσει, εντός της ΕΕ και πολιτικά, το πλαίσιο κυρώσεων που καθιερώθηκε τον Ιούνιο του 2019. Είναι θετικό που αναφέρθηκε στην επεξεργασία κυρώσεων έναντι της Τουρκίας για τις ενέργειές της στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ελπίζουμε να υποστηρίξει ενεργά και την επέκταση των κυρώσεων για το κομμάτι της ελληνικής ΑΟΖ που βρίσκεται εντός της περιοχής της παράνομης συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης».

Μάλιστα κύκλοι της Κουμουνδούρου σχολίαζαν ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την –ατυχή- ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ της Τετάρτης μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβερνητική προσπάθεια για ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία παρόλα αυτά «κύκλοι» του Μεγάρου Μαξίμου έσπευσαν να τον κατηγορήσουν για διχαστικό λόγο. Έτσιβρέθηκαν να …αυτοδιαψεύδονται την επόμενη ημέρα.

Χθες ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα καυστικός στο θέμα των δηλώσεων του πρωθυπουργού για το θέμα της υιοθεσίας. Μετά τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός για το θέμα ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι «καλωσορίζουμε τον κ. Μητσοτάκη στον κόσμο της αναδοχής και της υιοθεσίας που δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ με νέο νόμο το 2018 και εφαρμόζεται ηλεκτρονικά εδώ και 8 μήνες». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει τα ακριβή στοιχεία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Να τον πληροφορήσουμε λοιπόν ότι σήμερα υπάρχουν 3.350 υποψήφιοι γονείς, 1.250 ηλεκτρονικοί φάκελοι παιδιών και 600 κοινωνικές έρευνες καταλληλότητας σε εξέλιξη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις