Σύνοδος Κορυφής 2019 ΕΕ: Πηγαδάκι Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν, Σάντσεθ [pics]

Σύνοδος Κορυφής 2019 ΕΕ: Πηγαδάκι Μητσοτάκη με Μέρκελ, Μακρόν, Σάντσεθ [pics]

Σύνοδος Κορυφής 2019 ΕΕ: Μετά το ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι με την συμφωνία «οριοθέτησης» θαλασσίων ζωνών με την Λιβύη παραβιάζει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα έστειλε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύνοδος Κορυφής 2019 ΕΕ: Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη είσοδό του σήμερα στην αίθουσα όπου διεξάγονται οι εργασίες της Συνόδου, συνομίλησε με αρκετούς ηγέτες άλλων χωρών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε όπως φαίνεται σε θερμό κλίμα συζήτηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Τσέχο πρωθυπουργό, Αντρέι Μπάμπις. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε για αρκετή ώρα και με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, με τον οποίο κάθονταν σε διπλανές θέσεις, ενώ στην παρέα κάποια στιγμή προστίθεται και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά την είσοδό του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Σαβιέ Μπετέλ είπε καλημέρα στα Ελληνικά απευθυνόμενος στο Νίκο Αναστασιάδη. Εξάλλου όλοι οι ηγέτες προσέγγισαν τη νεοεκλεγείσα Φινλανδή πρωθυπουργό, την34χρονη Σάνα Μάριν για να τις ευχηθούν. 

Το κείμενο συμπερασμάτων αναλυτικά (αγγλικά)

Διαβάστε: Σύνοδος Κορυφής Βρυξέλλες: Πιο αιχμηρό το κείμενο συμπερασμάτων για την τουρκική προκλητικότητα - Αποτίμηση το μεσημέρι από τον Κυριάκο Μητσοτάκη [vid]