Κίνημα Αλλαγής Φώφη Γεννηματά: Θα υπενθυμίσει την εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου

Κίνημα Αλλαγής Φώφη Γεννηματά: Θα υπενθυμίσει την εξωτερική πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου

Κίνημα Αλλαγής Φώφη Γεννηματά: Διαχρονικές αναφορές στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας αναμένονται απο την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ στην συνεδρίαση του οργάνου με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική και την οικονομία.

Κίνημα Αλλαγής Φώφη Γεννηματά: Στις παρακαταθήκες του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής αναμένεται να αναφερθεί – μεταξύ άλλων- σήμερα Φώφη Γεννηματά στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.

Αντικείμενο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι κατά κύριο λόγο η εξωτερική πολιτική της χώρας όπου θα γίνει η αποτίμηση του ΚΙΝ.ΑΛ για την Σύνοδο Κορυφής  της Ε.Ε.

 Επίσης η Κεντρική Επιτροπή  θα ασχοληθεί με τα θέματα της οικονομίας μια και ξεκινά σήμερα η συζήτηση του προϋπολογισμού. Θυμίζουμε ότι ο Κίνημα Αλλαγής θα καταψηφίσει το τακτικό προϋπολογισμό του 2020 εκτιμώντας  ότι δεν εκφράζει την ύπαρξη ενός ρεαλιστικού σχεδίου με κοινωνικό πρόσημο.

Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η τοποθέτηση της Φώφης Γενημματά για τα όσα έγιναν στο προσυνέδριο των ευρωπαίων σοσιαλιστών και το αν θα αναφερθεί η όχι στην ταυτόχρονη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, που παραβρέθηκε επίσης ως προσκεκλημένος. Η φημολογία των ημερών θέλει τις επαφές της στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «παγωμένες».

Οι αναφορές της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ στο τρόπο που το ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες άσκησε με ενωτικό και ταυτόχρονα αποφασιστικό τρόπο την εξωτερική πολιτική της χώρας δεν θα είναι τυχαίες. Κινούνται  στο πλαίσιο της προσπάθειας για την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ενότητα του χώρου που έχει ήδη δρομολογήσει η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. Στην ίδια λογική άλλωστε κινήθηκε και η πρόσφατη δήλωση της Φώφης Γεννηματά για την καταλληλότητα των πρώην αρχηγών του ΠΑΣΟΚ για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αποτελεί άλλωστε εκτίμηση του κινήματος ότι η υπενθύμιση των κοινών πολιτικών ριζών είναι ανάχωμα στις προσπάθειας διείσδυσης στον προοδευτικό – κεντρώο χώρο που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής θα ασχοληθεί και με σειρά οργανωτικών ζητημάτων. Κυρίως με την ανάπτυξη των οργανώσεων του κόμματος στην επαρχία με έμφαση μάλιστα στο τρόπο που θα επικοινωνούνται οι αποφάσεις, η στάση και οι κατευθύνσεις του Κινήματος Αλλαγής.