Κέρκυρα Πυρκαγια: Δείτε τις δραματικές στιγμές διάσωσης των ενοίκων του φλεγόμενου κτιρίου [vid]

Κέρκυρα Πυρκαγια: Δείτε τις δραματικές στιγμές διάσωσης των ενοίκων του φλεγόμενου κτιρίου [vid]

Κέρκυρα Πυρκαγιά: Στις φλόγες τυλίχθηκε ένα σπίτι στην Κέρκυρα. Κινδύνευσαν οι ένοικοι και εν τέλει σώθηκαν μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής.

Κέρκυρα Πυρκαγιά: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε τριώροφη μονοκατοικία σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Μαντουκίου της πόλης της Κέρκυρας. Οι πυροσβέστες με ανυψωτικό μηχάνημα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κέρκυρας κατάφεραν να διασώσουν έναν άνδρα που κρεμόταν από τα κεραμίδια του τρίτου ορόφου. Τουλάχιστον τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας.

Ειδικότερα, γυναίκα που έμενε στον τρίτο όροφο μόλις αντιλήφθηκε την φωτιά πήδηξε με το παιδί της στο κενό. Σωτήρια για την γυναίκα και το παιδί ήταν η τέντα παρακείμενου εστιατορίου. Η γυναίκα και το παιδί χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο ένοικος του δευτέρου ορόφου του κτιρίουΣτην απόγνωσή της η γυναίκα, που έμενε στον τρίτο όροφο, μόλις αντιλήφθηκε τις φλόγες πήδηξε με το κοριτσάκι της στο κενό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έκανε βουτιά αγκαλιά με το κοριτσάκι της από το μπαλκόνι του φλεγόμενου κτιρίου για να σωθούν.

Για να το προστατέψει από την πτώση, το τύλιξε με το σώμα της με αποτέλεσμα να υποστεί πολλαπλά κατάγματα στη θωρακική χώρα. Το παιδί ωστόσο σώθηκε χωρίς να τραυματιστεί, ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κέρκυρας.Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά προήλθε από τους θερμοσυσσωρευτές.

Η πυροσβεστική κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της καθώς υπήρχε κίνδυνος να εξαπλωθεί σε σπίτια που βρίσκονται δίπλα.Φωτογραφία από το σημείο απεικονίζει την απίστευτη ένταση της στιγμής