Κακοκαιρία Ετεοκλής: Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμοι - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου [vid]

Κακοκαιρία Ετεοκλής: Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις ανέμοι - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου [vid]

Κακοκαιρία Ετεοκλής: Επιδείνωση έχει παρουσιάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες,που θα επεκταθούν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου ανατολικότερα.

Κακοκαιρία Ετεοκλής: Σε κλοιό νέας κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Ο "Ετεοκλής" - όπως ονομάζεται η νέα κακοκαιρία - έφερε χαλαζοπτώσεις και πολύ δυνατούς ανέμους, που θα διαρκέσουν μέχρι και τη νύχτα του Σαββάτου, οπότε και τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν το Σάββατο στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, μέχρι το απόγευμα.

Επιδείνωση έχει ήδη παρουσιάσει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες και θα επεκταθούν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου ανατολικότερα, κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου. Σφοδροί κατά διαστήματα άνεμοι. Χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, ο "Ετεοκλής" χτύπησε τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Το Σάββατο, εκτός από τις προαναφερθείσες περιοχές, αναμένεται να επηρεαστούν:

- Από τις πρώτες πρωινές ώρες η ανατολική Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η δυτική Μακεδονία,

- Από τις πρωινές ώρες η ανατολική Στερεά και οι Κυκλάδες,

- Από το μεσημέρι η Εύβοια, οι Σποράδες, η Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία και η Θράκη

- Από το απόγευμα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα δυτικά, από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τη νύχτα βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Ειδικότερα για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019).


Η πορεία της κακοκαιρίας


Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν:

- Στα δυτικά από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (13-12-2019), νότιοι νοτιοδυτικοί 8, που τη νύχτα θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 10 μποφόρ και σταδιακά από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019) θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 8 και στο Ιόνιο τοπικά έως 9 μποφόρ.

- Στα ανατολικά από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου (14-12-2019), νότιοι 8, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά έως 9 μποφόρ. Σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.