Φονική συμπλοκή στη Θήβα: 5 συλλήψεις για το μακελειό στο Γυμνάσιο - Τί λέει ο διευθυντής [video, photos]

Φονική συμπλοκή στη Θήβα: 5 συλλήψεις για το μακελειό στο Γυμνάσιο - Τί λέει ο διευθυντής [video, photos]

Φονική συμπλοκή στη Θήβα: Πέντε άτομα έχουν συλληφθεί συνολικά για το μακελειό με δύό νεκρούς και δύο τραυματίες, που σημειώθηκε στις Θεσπιές, ανάμεσα στα μέλη δύο οικογενειών που είχαν εταιρείες security.

Φονική συμπλοκή στη Θήβα: Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Tv Star Κεντρικής Ελλάδας, η υπόθεση της συμπλοκής, που σημειώθηκε μάλιστα έξω από Γυμνάσιο της περιοχής, την ώρα που οι γονείς παραλάμβαναν τα παιδιά τους, βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα της Λιβαδειάς. Το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει πως τα αίτια που οδήγησαν στο φονικό ήταν ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο εταιρειών και η αφορμή μία διαφημιστική πινακίδα της μιας εταιρείας στην περίφραξη του Γυμνασίου που έγινε η συμπλοκή.

Νεκροί έπεσαν ένας 66χρονος και ο 34χρονος γιος του. Τραυματίες είναι, ένας 50χρονος συγγενής των θυμάτων, που φέρει τραύματα στο χέρι και στα πλευρά και διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Θήβας και στη συνέχεια σε κλινική στην Αθήνα και ο 33χρονος γιος του που φέρει διαμπερές τραύμα στο συκώτι και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στον "Ευαγγελισμό". Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως θύτες και θύματα κατάγονταν από το ίδιο χωριό, το Μαυρομάτι Αλιάρτου.

"Τρελάθηκα, δεν μπορώ να ησυχάσω από τότε. Στην ιδέα ότι μπορεί να ήταν εκείνη την ημέρα το σχολείο σε λειτουργία τρελαίνομαι" λέει ο διευθυντής του σχολείου συγκλονισμένος.

Ρεπορτάζ του TV STAR

Το ιστορικό πίσω από τη συμπλοκή

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, οι δύο οικογένειες συνεργάζονταν στο παρελθόν στο χώρο των υπηρεσιών σεκιούριτι, ενώ στη συνέχεια οι επαγγελματικοί τους δρόμοι χώρισαν και η κάθε οικογένεια ίδρυσε μία δική της εταιρεία που με την πάροδο του χρόνου πέρασε στα χέρια των νεότερων μελών.

Το κλίμα μεταξύ των δύο εταιρειών έγινε έντονα ανταγωνιστικό, με αποκορύφωμα την συμπλοκή με τα τραγικά αποτελέσματα.

Αφορμή δε για την συμπλοκή στάθηκε μία πινακίδα, που τοποθετήθηκε στην περίφραξη του σχολείου.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, το μεσημέρι της Παρασκευής, ο γιος τού ιδιοκτήτη της μίας από τις εταιρείες προσπάθησε να κατεβάσει την πινακίδα της άλλης εταιρείας, αλλά οι "ανταγωνιστές" παρακολουθούσαν τις ενέργειες του και δεν άργησε να ξεσπάσει συμπλοκή με αποτέλεσμα να πυροβολήσουν ο ένας τον άλλον. 

Φίλοι των εμπλεκομένων αναφέρουν επίσης, πως πριν από δύο χρόνια είχε γίνει ένα ακόμη έντονο σκηνικό μεταξύ των δύο πλευρών στις Αλυκές Βοιωτίας.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από την Ασφάλεια Θηβών.

Με πληροφορίες από TV Star