Φόνος στους Αγίους Θεοδώρους: "Ζητούμε συγγνώμη" λένε οι δράστες - Είχαν βάλει στόχο την 73χρονη από τη λαϊκή [video]

Φόνος στους Αγίους Θεοδώρους: "Ζητούμε συγγνώμη" λένε οι δράστες - Είχαν βάλει στόχο την 73χρονη από τη λαϊκή [video]

Δολοφονία στους Αγίους Θεοδώρους: Μετανιωμένοι εμφανίζονται οι δράστες της ανθρωποκτονίας της 73χρονης λέγοντας στην κατάθεσή τους: "Ζητούμε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και όλους τους Έλληνες".

Οι δύο άνδρες Ρομά, ηλικίας 28 και 26 ετών, είπαν στην κατάθεσή τους πως είχαν βάλει στο μάτι την 73χρονη από την λαϊκή αγορά, όπου είχαν πάει από το πρωί και πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες και πρό(-)αν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό, την οποία αποφάσισαν να αρπάξουν στην πρώτη ευκαιρία.

Οι δράστες, οι οποίοι παραδόθηκαν χτες το βράδυ στο Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων και οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής, όπως ανέφερε ο διευθυντής της Ασφάλειας υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, ομολόγησαν την πράξη τους με κάθε λεπτομέρεια και είπαν ότι δεν κατάλαβαν πως πέρασαν με το αυτοκίνητο πάνω από την πεσμένη γυναίκα. Όπως ισχυρίζεται ο 28χρονος που οδηγούσε, δεν είδε την γυναίκα, καθώς ανέπτυσσε ταχύτητα για να διαφύγουν και όταν αναπήδησε το όχημα κατάλαβε ότι κάτι είχε συμβεί.

Διαβάστε: Έτσι έγινε η στυγνή δολοφονία της 73χρονης

Και οι δύο λένε ότι αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο γιατί τρομοκρατήθηκαν από την αντίδραση της γυναίκας, η οποία άρπαξε από την μπλούζα τον 26χρονο που προσπάθησε να αφαιρέσει την αλυσίδα από το λαιμό της και ταυτόχρονα άρχισε να φωνάζει τον άνδρα της και το γιό της, που βρίσκονταν στο σπίτι. 

παρουσίαση της υπόθεσης έγινε το μεσημέρι στο μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Αρχικά,το αυτοκίνητο των δραστών εντοπίστηκε σε καταυλισμό στην περιοχή «Βλυχό» στα Μέγαρα και απεστάλη στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Όλες αυτές τις μέρες οι δράστες κρύβονταν σε διάφορες περιοχές και κυρίως στον Πειραιά, αλλά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν τις τελευταίες τρεις μέρες να έλθουν σε επαφή μαζί τους, μέσω τρίτου προσώπου, το οποίο φρόντισε και για δικηγόρο και μετά από διαπραγματεύσεις πείστηκαν να παραδοθούν.