Στην Ελλάδα επέστρεψε ο 20χρονος ναυτικός που είχε απαχθεί στο Τόγκο [vid]

Στην Ελλάδα επέστρεψε ο 20χρονος ναυτικός που είχε απαχθεί στο Τόγκο [vid]

Συγκίνηση από την οικογένεια του 20χρονου κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Τον υποδέχθηκαν με τη γαλανόλευκη.

Σε δήλωση που παραχώρησε κατά την άφιξη του, είπε: «Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι' αυτούς ήμουν το χρήμα». Το βράδυ του Σαββάτου, έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο 20χρονος ναυτικός, έπειτα από 40 ημέρες ομηρίας, σε χέρια πειρατών στο Τόγκο.

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν συγκινημένα τα μέλη της οικογένειάς του, με τη μητέρα του να του δίνει μια ελληνική σημαία. Ο Έλληνας ναυτικός έφτασε στο αεροδρόμιο, συνοδευόμενος από τον αδερφό του, ενώ τον υποδέχτηκαν οι γονείς του και η μικρή του αδερφή, κρατώντας λουλούδια. Δακρυσμένος αγκάλιασε τους γονείς του.Υπενθυμίζεται ότι, στις 4 Νοεμβρίου, πειρατές επιτέθηκαν και άρπαξαν τον νεαρό Έλληνα και τρεις ακόμη ναυτικούς από το δεξαμενόπλοιου Elka Aristotle στο Τόγκο, 66 ναυτικά μίλια νότια του πετρελαϊκού τερματικού σταθμού ανοικτά της νήσου Μπόνι. Η απελευθέρωσή του ανακοινώθηκε την Παρασκευή.