Αξιοσημείωτο είναι πως ο υπουργός, είπε πως θεωρεί το δημογραφικό το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, μαζί με τους "εθνικούς κινδύνους". Τόνισε πως δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων."Η οικογένεια πλήττεται από την οικονομική κρίση και δυσκολεύεται να αναθρέψει τα παιδιά της, αλλά έχει αλλάξει αρκετά ο τρόπος ζωής των ανθρώπων, οι φιλοδοξίες σε σχέση με το φύλο, οι γυναίκες πλέον είναι στην αγορά εργασίας – και ορθά -, υπάρχουν δηλαδή διαφορετικές προτεραιότητες".

Είπε δε πως "ακόμη και ζευγάρια που έχουν πολλά χρήματα επιλέγουν να κάνουν ένα παιδί" και ότι αυτό είναι πρόβλημα που χρειάζεται εθνική στρατηγική.

"Έχουν φύγει από την χώρα 400.000 νέα παιδιά. Αυτοί πρέπει να νιώσουν ότι η πατρίδα τους αγαπά και τους σκέφτεται" ανέφερε, ενώ τόνισε πως νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων είναι καθοριστικό για να διατηρηθούν οι δεσμοί με την Ελλάδα.

Και για τον πρωθυπουργό ήταν προτεραιότητα η ψήφος των αποδήμων, όπως είπε, προσθέτοντας ότι ήταν εντολή του πρωθυπουργού να βρεθεί λύση στις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης.