Ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές, και λίγουςμετά, άντεξε ο πρώην υπουργός υγείας να κοντρολάρει το δημόσιο φέρσιμό του, ένας φέρσιμο που αποδεδειγμένα δεν βοήθησε την επικοινωνιακή εικόνα του Σύριζα. Και μπορεί στην Κρήτη να εκλέχτηκε πανηγυρικά, όμως υπάρχει και η υπόλοιπη Ελλάδα που δεν επικροτεί το ταπεραμέντο του εν λόγω. Οι πολιτικές αντιδράσεις εξ Αριστερών πάντα είχαν και έχουν άλλο ύφος και άλλο περιεχόμενο, κάτι που δεν λέει να εννοήσει ο βουλευτής του Σύριζα ότι πρέπει να λαμβάνει υπόψη αν δεν θέλει να ομοιάζει με υστερικούς πολιτικούς άλλων κομμάτων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στον τομέα της Υγείας η κυβέρνηση Σύριζα έριξε πολύ μεγάλο βάρος. Και ήταν πολλά αυτά που κατάφερε. Οι κάθε τρεις και λίγο όμως ανορθόδοξες για την αριστερά αντιδράσεις του κ. Πολάκη, έδιναν μια κλωτσιά και άδειαζαν τη γεμάτη καρδάρα του Υπουργείου. Βέβαια ουδείς ποτέ από το κόμμα του, είδαμε να του βάζει φρένο, ακόμα κι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αν και δημόσια έλεγε ότι δεν συμμερίζεται τις εκρήξεις του υπουργού του, δεν του έκοψε τον βήχα.

Κι αν, λόγου χάρη, πετυχαίνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία να θέσει σε πραγματική ισχύ τον αντικαπνιστικό νόμο που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Σύριζα, μέσω του Υπουργού Ξανθού,χάνει το πλεονέκτημά του διότι οι περισσότεροι θυμούνται την εικόνα τον κύριο Πολάκηνα φουμάρει σε μία συνεδρίαση κι επιπλέον να υπερασπίζεται και το λάθος του, κάνοντας αφελείς πολιτικούς συμψηφισμούς. Και μετεκλογικά πάλι βρέθηκε εκτεθειμένος ο Σύριζα λόγο της συμπεριφοράς του και αναγκάστηκε με ανακοίνωση να διαχωρίσει τη θέση του.

Κι άλλους βουλευτές του Σύριζα πνίγει το δίκιο, όχι μόνο τον συγκεκριμένο. Όμως μαζεύουν τον εγωισμό τους – διότι περί αυτού πρόκειται- και δεν ορμούν μέσω τωνsocial media, ως ταύροι εν υαλοπωλείο, σπάζοντας όλα τα γυαλικά. Ας εννοήσουν κάποια στιγμή οι σύντροφοί του ότι στην κοινωνία δεν μετράει μόνο το έργο, μετράει και ο τρόπος. Ειδικά όταν τα ΜΜΕ αφορμή ψάχνουν για να δείξουν το δέντρο κι όχι το δάσος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις