Σοβαρή καταγγελία: Ο ΟΑΣΘ ενέκρινε γραμμή "μόνο για πρόσφυγες"

Σοβαρή καταγγελία: Ο ΟΑΣΘ ενέκρινε γραμμή "μόνο για πρόσφυγες"

Σε μια απόφαση που θυμίζει σκοτεινές εποχές προχώρησε ο δήμος Δέλτα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alterthess.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο δήμος διεκδίκησε την δημιουργία ξεχωριστού δρομολογίου του ΟΑΣΘ μόνο για τους πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης στο δημοτικό συμβούλιο, έχει εγκριθεί από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και θα λειτουργήσει η νέα γραμμή αστικών συγκοινωνιών 55Χ που θα ακολουθήσει την διαδρομή Σταυρούπολη – δομή φιλοξενίας Αναγνωστοπούλου – Ν.Σ. Σταθμός.

«Η γραμμή θα λειτουργήσει άμεσα για να μετριαστεί το βάρος που δέχεται η γραμμή 54 που εξυπηρετεί αυτή την στιγμή τα Διαβατά. Είναι το δεύτερο αίτημα της διοίκησης του δήμου Δέλτα που ικανοποιείται μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα υπογραμμίζοντας ότι απομένει η κύρωση της απόφασης από τον ΟΣΕΘ.

Αντίστοιχα αιτήματα διατυπώνουν από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης ακροδεξιοί που αντιδρούν στην φιλοξενία των προσφύγων. Υπενθυμίζεται μάλιστα πως σχετικό αίτημα έχει διατυπώσει κατά το παρελθόν και η συνδικαλιστική παράταξη της Χρυσής Αυγής στον ΟΑΣΘ, γράφει η ιστοσελίδα.

Και προσθέτει πως ο νέος δήμαρχος Δέλτα καταγράφεται στον πολιτικό χάρτη ως κεντροαριστερός, ενώ στις εκλογές είχε την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.  

Σημειώνεται πως το αίτημα για λεωφορείο που θα εξυπηρετεί τους πρόσφυγες από τη δομή διατυπώθηκε από τους κατοίκους, σε πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων των Διαβατών, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς, την οποία ακολούθησε πορεία προς τη Συμμαχική οδό, κοντά στην οποία βρίσκεται η δομή των προσφύγων. Τότε, όπως μετέφερε η εφημερίδα Μακεδονία, αστυνομικές δυνάμεις έστησαν μπλόκο για να εμποδίσουν την προσέγγιση των συγκεντρωθέντων στη δομή.

Ο δήμαρχος Δέλτα, είχε δηλώσει πως η συγκέντρωση ήταν μία ειρηνική διαμαρτυρία, επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να επιλυθούν ζητήματα.

Το πρώτο, όπως είπε, είναι να μπει ένα δρομολόγιο από την πλευρά του ΟΑΣΘ, από το πρωην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, δηλαδή από την ανοιχτή δομή, με τερματικό σταθμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ώστε να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες.  

 Με πληροφορίες από Altherthess.gr και Makthess.gr