Στρατιωτική θητεία: Αύξηση προτείνει ο Χαρακόπουλος - "Εποχή για κανόνια, όχι για βούτυρο"

Στρατιωτική θητεία: Αύξηση προτείνει ο Χαρακόπουλος - "Εποχή για κανόνια, όχι για βούτυρο"

Τουρκική προκλητικότητα: «Αύξηση στρατιωτικής θητείας και νέα εξοπλιστικά προγράμματα» ζητεί ο υπουργός της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος σε συνέντευξή του στη Θεσσαλία Τηλεόραση.

Σημείωσε ότι "η χώρα μας λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και απέναντι στο δίκαιο της ισχύος που επιδεικνύουν οι Τούρκοι με τις προκλητικές αυτές συμπεριφορές, προτάσσει την ισχύ του δικαίου, αξιοποιεί τις συμμαχίες της και προσπαθεί συνταυτισμένη με αυτές τις συμμαχίες να σταθεί απέναντι στις προκλήσεις των Τούρκων".

Και πρόσθεσε "αλλά από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε, χρειάζεται εγρήγορση και διπλωματική, αλλά εγώ τολμώ να πω και κάτι που έχει πολιτικό κόστος. Μειώνεται ο πληθυσμός και γηράσκει. Άρα πέρα από τη συνολική αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που χρειάζονται μέτρα, και η κυβέρνηση κινείται προς αυτό και είναι πολύ σημαντικό –στον νέο προϋπολογισμό υπάρχει το επίδομα των 2000 ευρώ για κάθε Eλληνόπουλο που θα γεννιέται- οφείλουμε να βάλουμε στο τραπέζι καθαρά το ζήτημα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας.

Δεύτερον θα πρέπει να δούμε το παράδειγμα που ακολουθείται σε άλλες χώρες, όπως η Κύπρος και το Ισραήλ, όπου τα παιδιά αμέσως μόλις τελειώνουν το Λύκειο πάνε στο στρατό για να μην έχουμε τις διαρροές που παρατηρούνται, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Και κάτι ακόμη, η υπερδεκαετής οικονομική κρίση δημιούργησε και άλλα παρεπόμενα. Δεν είχαμε γενναία εξοπλιστικά προγράμματα για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και κινδυνεύει να ανατραπεί η ισορροπία στο Αιγαίο αν δεν έχει ήδη ανατραπεί. Άρα, λοιπόν, θα έλεγα ότι είναι η εποχή για κανόνια και όχι βούτυρο, για να χρησιμοποιήσω μια φράση κλισέ και θα έλεγα κατά τη γνώμη τουλάχιστον το μέγιστο μέρος, αν όχι όλα, των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που επιστρέφονται από τις ξένες τράπεζες θα πρέπει να κατευθυνθούν σε εξοπλιστικό πρόγραμμα".

Υπέρ της αύξησης της θητείας και ο Γεωργιάδης

"Το εθνικό μας συμφέρον είναι να μην παρασυρθούμε από τις προκλήσεις του Ερντογάν" τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Ant1 για την ένταση στα Ελληνοτουρκικά. 

Και σημείωσε: "Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, πως οι λαοί που δεν είναι διατεθειμένοι να υπερασπιστούν τα δίκαιά τους, τα χάνουν. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός είναι πως μπροστά μας έχουμε και θυσίες και το λέω γιατί είχαμε μπει σε μία φάση ωχαδερφισμού και νομίζουμε πως θα έρθει κάποιος να μας σώσει".

Διαβάστε αναλυτικά

Με πληροφορίες από Onlarissa.gr