Έβρος: Συρματοπλέγματα και κοινές περιπολίες Στρατου Αστυνομίας [pics]

Έβρος: Συρματοπλέγματα και κοινές περιπολίες Στρατου Αστυνομίας [pics]

Έβρος: Να περιορίσει τις ροές μεταναστών και προσφύγων τουλάχιστον από τα χερσαία σύνορα προσπαθεί η κυβέρνηση εφόσον το πρόβλημα στα θαλάσσια σύνορα εξακολουθεί να είναι εκρηκτικό.

Έβρος: Η ελληνική Κυβέρνηση "σφραγίζει" τα συνοριακά περάσματα, προκειμένου να ανακόψει τα κύματα των προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας. 

Άλλωστε καθόλου τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού Άμυνας και συντονιστή για το μεταναστευτικό ζήτημα, Αλκιβιάδη Στεφανή, στον Έβρο, χθες (Σάββατο 14/12) και προχθές (Παρασκευή 13/12), μόλις λίγες ώρες μετά την ψήφιση της τροπολογίας που του δίνει υπερεξουσίες για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής έκανε επιθεώρηση στις συνοριακές γραμμές, ενώ πραγματοποίησε έλεγχο και στον εξοπλισμό, αλλά και στις διαθέσιμες δομές που υπάρχουν στην περιοχή, προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια, σε σχετικές οδηγίες προς το στράτευμα. 

Επικαλούμενοι τις πληροφορίες του Evros-news.gr, έχει τοποθετηθεί συρματόπλεγμα σε διάφορα σημεία στις όχθες του ποταμού Έβρου, συνολικού μήκους πάνω από 5 χιλιόμετρα, ούτως ώστε να μην μπορούν πλέον εύκολα οι διακινητές να “σπρώχνουν” από την Τουρκία προς την Ελλάδα τους λαθρομετανάστες.

Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει οι πρώτες μεικτές περιπολίες (αστυνομίας και στρατού) στα σύνορα.