Καιρός Χριστούγεννα: Δέκα ημέρες πριν τα Χριστούγεννα οι μετεωρολόγοι δεν μπορούν να γνωρίζουν από τώρα με σιγουριά πως θα συμπεριφερθεί ο καιρός. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις που αναφέρουν ότι ο καιρός που αναμένεται θα είναι ιδιαίτερα ζεστός, παραπέμποντας σε Αλκυονίδες μέρες. Μάλιστα, ο ζεστός καιρός θα είναι χαρακτηριστικό σχεδόν όλης της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων θα είναι καλός, χωρίς μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και χωρίς χιόνια. «Παρόλο που είναι σχετικά ακόμη νωρίς για την ημέρα των Χριστουγέννων, όλα τα προγνωστικά στοιχεία, όχι μόνο στη χώρα μας, δείχνουν ότι μέχρι τις 22, 23, 24 και ανήμερα των Χριστουγέννων να έχουμε πανευρωπαϊκή καλοκαιρία. Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν τον καιρό να κυλά ομαλά και μάλλον πιο ζεστό από τα κανονικά», είπε χαρακτηριστικά στο δελτίο καιρού ο Σάκης Αρναούτογλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμέσως μετά υπάρχουν ενδείξεις για έντονη κακοκαιρία, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με βροχές και χιόνια.

Συγκεκριμένα, το βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσει ισχυρές βροχές στα πεδινά και πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, αλλά ακόμα και σε ημιορεινές, ίσως και πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Αυτό σημαίνει ότι θα δούμε πολλές περιοχές της χώρας ντυμένες στα λευκά. Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς πρόκειται για μακροχρόνια πρόβλεψη κι έτσι επισημαίνουν ότι δεν μπορεί να είναι ασφαλής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις