Παλαιό Ψυχικό Μυστήριο με τον νεκρό ηθοποιό: Σοβαρές ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας - Ποιες απαντήσεις περιμένει η οικογένεια του; [vid]

Παλαιό Ψυχικό Μυστήριο με τον νεκρό ηθοποιό: Σοβαρές ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας - Ποιες απαντήσεις περιμένει η οικογένεια του; [vid]

Παλαιό Ψυχικό Μυστήριο με τον νεκρό ηθοποιό: Σε δισεπίλυτο αστυνομικό γρίφο εξελίσσεται ο θάνατος του ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη ο οποίος βρέθηκε νεκρός ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, καθιστός, μέσα στο αυτοκίνητό του στην οδό Λεωνίδα Δρόση.

Παλαιό Ψυχικό Μυστήριο με τον νεκρό ηθοποιό: Μέχρι και σήμερα παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή ενώ σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν αναφορικά με το σημείο που εντοπίστηκε. Την ίδια ώρα η οικογένεια καταγγέλλει κενά στην έρευνα από την πλευρά των αστυνομικών όπως για παράδειγμα ότι δεν κλήθηκε ιατροδικαστής στο σημείο την στιγμή του εντοπισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, που διαρρέονται στον Τύπο η οικογένεια αναμένει μέσα στις επόμενες ώρες να εξεταστεί το Ι.Χ του ηθοποιού από τη σήμανση προκειμένου να εντοπιστεί τυχόν γενετικό υλικό που ίσως να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Σε συνδυασμό μάλιστα με το υλικό που θα προκύψει από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος ίσως δοθεί μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς και πότε βρέθηκε το μαύρο "Fiat" στο Παλαιό Ψυχικό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση στο σώμα του ηθοποιού υπήρξαν τραυματισμοί που έγιναν ενώ εκείνος ήταν εν ζωή: μώλωπες, εκδορές και σημάδια στα χέρια και στα πόδια που καταδεικνύουν μία ήπια μορφή βίας την οποία φέρεται να δέχτηκε ο 34χρονος άντρας.  Ωστόσο, ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία θανάτου του ηθοποιού αναμένεται να δώσουν οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις. Παράλληλα, ο τεχνικός σύμβουλος που έχει διορίσει η οικογένεια, Σωκράτης Τσαντίρης, κάνει λόγο για ευρήματα που δείχνουν ότι το σώμα του μεταφέρθηκε.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μαζί σου Σαββατοκύριακο», η δικηγόρος της οικογένειας του 34χρονου ηθοποιού, Σοφία Πολυζωγοπούλου, τόνισε πως «από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Η αιτία θανάτου είναι αδιευκρίνιστη αυτή τη στιγμή, αλλά τα σημάδια στο σώμα του έχουν προκληθεί εν ζωή. Δεν είναι σοβαρά, αλλά γεννούν πολλά ερωτηματικά για το γεγονός ότι δημιουργήθηκαν εν ζωή».

Απαντήσεις στο γρίφο του θανάτου ενδεχομένως να δώσουν και τα στοιχεία που θα προκύψουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όπου θα εξακριβωθεί με ποιους είχε επικοινωνήσει ο ηθοποιός πριν από τις 6 του Δεκέμβρη, οπότε και εξαφανίστηκε. Επίσης θα εξεταστούν οι διαδικτυακές του επαφές που ίσως αποκαλύψουν το τι γύρευε ο ηθοποιός στη συγκεκριμένη περιοχή καθώς ο ίδιος κατοικούσε στο Περιστέρι. Μάλιστα, στο διαμέρισμά του που τον αναζήτησε η μητέρα του σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso βρέθηκαν αναμμένα το κλιματιστικό και το φως της κρεβατοκάμαρας.

Σύμφωνα με μαρτυρία στην εκπομπή από την περιοχή του Χαλανδρίου, μια γυναίκα είπε πως είδε το αυτοκίνητο του ηθοποιού έξω από το σπίτι της, λίγες μέρες πριν εντοπιστεί νεκρός. Της έκανε εντύπωση το γεγονός ότι από ένα άλλο αυτοκίνητο βγήκαν δυο ύποπτα άτομα και επιβιβάστηκαν στο μαύρο Fiat Punto του Στράτου Βαλσαμίδη.

Μία ακόμη παράμετρος που θα εξεταστεί είναι ότι ο άτυχος άνδρες πριν από κάποιους μήνες, τον Μάρτιο συγκεκριμένα, είχε πέσει θύμα ληστείας με μαχαίρι και είχε μηνύσει τον δράστη.