ΣΥΡΙΖΑ για αστυνομική βία και οικονομία:Στα ζητήματα της οικονομίας αλλά και της νεολαίας επιθυμεί να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση ο ΣΥΡΙΖΑ διαβλέποντας ότι και στα δύο πεδία η κυβερνητική πολιτική πλήττει κοινωνικά στρώματα και δημοκρατικά δικαιώματα. Μάλιστα αναμένεται η τακτική αυτή από την αντιπολίτευση να κλιμακωθεί και στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη στην συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού του 2020 στην Βουλή.«Σταματήστε να στοχοποιείτε την νεολαία» δήλωσε χαρακτηριστικάστο κοινοβούλιο και στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

«Έχετε ξεκινήσει την επίθεση στην κοινωνία και την κάνετε με αυταρχισμό. Πριν λίγο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια ακόμα καταγγελία Κατά τη διάρκεια προληπτικού ελέγχου σε μια νεαρή κοπέλα στην Πατησίων της ζητήθηκε να βγάλει το παντελόνι της στη μέση του δρόμου στην Πατησίων. Ποιος δίνει το δικαίωμα στην ελληνική αστυνομία να στοχοποιεί τη νεολαία; Αυτός ο ολισθηρός αυταρχικός κατήφορος είναι επικίνδυνοςΔεν είναι δυνατόν να δίνετε τέτοια δικαιώματα σε κάποιους στην ελληνική αστυνομία, να συμπεριφέρονται με τέτοιο τρόπο/ Να τραβάτε από το αυτί τους μαθητές μέσα από τους κινηματογράφους επειδή βλέπουν την ταινία Τζόκερ. Να μπαίνετε στα κέντρα διασκέδασης με προτεταμένα τα όπλα. Δεν είναι δυνατόν να ταπεινώνετε και να εξευτελίζετε νέους ανθρώπους. Σας καλώ να εγκαταλείψετε αυτόν τον κατήφορο το συντομότερο δυνατόν». Μάλιστα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε στην ίδια συζήτηση «ξέρουμε ότι υπάρχει λευκή επιταγή στην αστυνομία ενάντια στην νεολαία μας».


Η οικονομία

Όσον αφορά την οικονομία ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εστιάσει στον περιορισμό των φοροελαφρύνσεων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μιλώντας για τα μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού ο Γιάννης Δραγασάκης η κυβέρνηση με «άνισο και άδικο τρόπο μοίρασε τις περιορισμένες φοροελαφρύνσεις ανάμεσα στις διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και ομάδες του πληθυσμού.Είχατε να μοιράσετε 1,2 δισ. ευρώ. Και τι κάνατε; Δώσατε τα 700, πάνω από το μισό δηλαδή, για να μειώνετε τη φορολογία στα κέρδη και τα μεγάλα εισοδήματα. Τι να μείνει για την υπόλοιπη κοινωνία;».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός του 2020 είναι ουσιαστικά στον αέρα αφού τα μεγέθη που η κυβέρνηση προβάλλει ώς θετικά ειναι βασισμένα στην αλλαγή της εκτίμησης της ΕΛΣΤΑΤ για ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 2,8%. Πρόβλεψη με την οποία δεν συμφωνεί κανένας δημόσιος οργανισμός. Μάλιστα χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε συνάντηση με παράγοντες του υπουργείου Οικονοικών για να δωθούν στοιχεία σχετικά με τα δημοσιονομικά δεδομένα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.


Για το άρθρο του Κώστα Σημίτη

Για το θέμα που προέκυψε με το περίφημο άρθρο του Κώστα Σημίτη στα ΝΕΑ ο ΣΥΡΙΖΑ «μεταφέρει» το θέμα στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρεί σημαντικό πολιτικόστοιχείο την σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επίθεση που δέχθηκε η εξωτερική πολιτική του Κώστα Καραμανλή από τον Κώστα Σημίτη. Μάλιστα στελέχη του κόμματος θύμιζαν ανάλογη σιωπή που είχε επιδείξει ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν η εφημερίδα Καθημερινή τον Ιανουάριο του 2018 είχε δημοσιεύσει στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή ευθύνονταν για την διόγκωση του δημόσιου χρέους. Γίνονταν συγκεκριμένη αναφορά σε έκθεση που ανέφερε πως αυξήθηκε «το χρέος από 181,5 δις ευρώ το 2003 σε 301 δις ευρώ το 2009» ενώ κατέγραφε αύξηση «στις δημόσιες δαπάνες από 45,1% του ΑΕΠ το 2006 σε 54,1% του ΑΕΠ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του θεωρεί πως «την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει δυστυχώς να εκμεταλλευθεί τα ελληνοτουρκικά για να λύσει τα εσωκομματικά του.Η επιλογή της εφημερίδας «Τα Νέα» ιδιοκτησίας γνωστού υποστηρικτή του κ. Μητσοτάκη, να αλλοιώσει τον τίτλο του άρθρου του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά για να πλήξει έναν άλλον πρώην Πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει το εν εξελίξει ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης με φόντο τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις