Κατάληψη Κουκάκι: Με βόμβες κρότου λάμψης και ειδικά συνεργία οι δυνάμεις καταστολής εκκένωσαν τρία κτήρια. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτήρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο. Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι δύο άνδρες αντέδρασαν στην εισβολή της αστυνομίας, καθώς ζήτησαν να υπάρχει εισαγγελέας. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα προσήχθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, χωρίς να βρεθεί κάτι.

Σημειώνεται πως οι ένοικοι των καταλήψεων αντιστάθηκαν πετώντας αντικείμενα κατά των ΜΑΤ, ενώ άντρες των ΕΚΑΜ με τροχό κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες των κτηρίων.Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν τις 6, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ περικύκλωσαν κτήριο στην περιοχή.Τα άτομα που βρίσκονται εντός του κτηρίου αντέδρασαν πετώντας πυροσβεστήρες, ενώ έγινε χρήση χημικών και εκτοξεύθηκαν κρότου λάμψης. Στο σημείο έφτασαν και δυνάμεις της Άμεσης Δράσης. Σημειώνεται πως στην κατάληψη στο Κουκάκι συνέλαβαν και άφησαν ημίγυμνη και ξυπόλητη γυναικά στην ταράτσα.

Στην οδό Ματρόζου, οι καταληψίες βγήκαν από το σφραγισμένο κτήριο στην ταράτσα, από όπου και πέταξαν καπνογόνα και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι «απάντησαν» με ρίψη χειροβομβίδων κρότου -λάμψης. Και στην οδό Παναιτωλίας ήταν ανάλογη η κατάσταση, με τους καταληψίες να αντιδρούν στην αστυνομική παρουσία. Κάποιοι από τους ταμπουρωμένους στο κτήριο, ανέβηκαν στην ταράτσα του, από όπου και φώναξαν συνθήματα.Και στις δύο περιπτώσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες με τροχούς.

Την ίδια ώρα, δυνάμεις της αστυνομίας εκκένωσαν και κτήριο στην οδό Άρβαλης 3 όπου βρέθηκαν δύο άτομα τα οποία δεν προέβαλαν αντίσταση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις