Καλαμάτα μωρό: Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, το νεογέννητο εντόπισε κάτοικος της περιοχής όταν πήγε σε κάδο απορριμμάτων (πηγάδι που έχει μετατραπεί σε κάδο) για να πετάξει τα σκουπίδια της. Η γυναίκα άκουσε το κλάμα του μωρού που βρισκόταν μέσα σε μια κλειστή χάρτινη σακούλα καταστήματος βρεφικών ειδών και ειδοποίησε την Αστυνομία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, μια γυναίκα που μένει στην περιοχή άκουσε δυο γυναίκες δίπλα στον κάδο να συνομιλούν, με τη μια να λέει «δε μπορώ να το κάνω, δε μπορώ να το κάνω»… Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και πλέον βρίσκεται στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ η Αστυνομία έχει αναλάβει να εντοπίσει τους γονείς του.

Στο messinialive.gr μίλησε η κ. Βίκυ Τσώνη, η οποία άκουσε το κλάμα του μωρού μέσα από τον κάδο σκουπιδιών και με την περιγραφή της συγκλονίζει. «Ήταν γύρω στις 06:30, ακούω ένα νοερό κλάμα και νόμιζα ότι μπορεί να είναι όντως και εγώ κάποιο γατάκι. Και άνοιξα – να τονίσουμε ότι δεν είναι κάδος, είναι πηγάδι (σ.σ. υπόγειος κάδος) – και βλέπω μία τσάντα χάρτινη, η οποία κουνιόταν πολύ έντονα. Μία έκλαιγε μία σταμάταγε. Εγώ κατάλαβα όμως ότι ήταν μωρό και ζήτησα βοήθεια», ανέφερε αρχικά η κ. Τσώνη.

Στη συνέχεια η γυναίκα που βρήκε το μωρό μέσα στον κάδο περιέγραψε: «Δεν σταματούσε κανένας περαστικός. Δεν είχα τηλέφωνο πάνω μου και μέχρι να πάω στο σπίτι να πάρω το τηλέφωνο μου και να γυρίσω θα ρίχνανε σακούλες και θα σκοτωνόταν το μωρό. Να μου λένε όλοι δεν είναι παιδί, αλλά γατί. Είχα ένα ξύλο και είχα ανοίξει τον κάδο να παίρνει αέρα το μωρό. Είχα πέσει κάτω και να κλαίω και να του λέω "θα σε σώσω μην κλαις". Δεν άφηνα κανέναν να ρίχνει μέσα σκουπίδια».

Η λύτρωση για το μωράκι ήρθε όταν: «δύο περαστικοί πήραν τηλέφωνο και ήρθε η αστυνομία μέσα σε πέντε λεπτά και μάλιστα ο αστυνόμος που τράβηξε το παιδί δάκρυσε. Το πήγαν στο νοσοκομείο και από εκεί είπαν ότι είναι καλά. Έκανα αγώνα, δεν με πίστευε κανένας. Λέγανε ότι είναι γατιά». «Το παιδί δεν το είδα γιατί ήταν δεμένο και δεν ήθελα να το δω γιατί είχα τάσεις λιποθυμικές. Μάλιστα ένας μου έλεγε ότι "έχεις πιει και δεν ξέρεις τι λες". Το παιδάκι από το πολύ κλάμα είχε βραχνιάσει και ήταν κάτι ασύλληπτο», είπε στο τέλος φανερά συγκινημένη η κ. Τσώνη.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

Συνελήφθη η μητέρα

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται η μητέρα που, πέταξε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, το νεογέννητο μωρό της σε κάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα είναι 20 χρονών υπήκοος Γεωργίας.Την υπόθεση χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Α. Βασιλόπουλος, τόνισε πως το μωρό εντοπίστηκε ζωντανό από καθαρή τύχη, καθώς η περιοχή αυτή καθαρίζεται από τις 5 το πρωί, αλλά το απορριμματοφόρο ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις