Γιάννα Αγγελοπούλου με τον Μάρτον Σίμιτσεκ έσωσε την παρτίδα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 " λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για εκείνη την εποχή που η τέλεση ή μη των αγώνων κρέμονταν σε μία λεπτή κλωστή με τις επιθεωρήσεις του τότε Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής Ζακ ρογκ να θέτουν υπό αμφισβήτηση το εγχείρημα και να κάνουν έναν μία ολόκληρη χώρα να αγωνία.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου επιστράτευσε και πάλι για την "Επιτροπή Ελλάδα 2021" που συστήθηκε για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, τον Ελληνοούγγρο μάνατζερ αλλά αυτή τη φορά από την αρχή του εγχειρήματος.

Ο ακριβής τίτλος του κ. Σιμιτσεκ θα γίνει γνωστός σήμερα το μεσημέρι στο Χίλτον στις 15:00 όπου είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας της επιτροπής. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες ο κ. Σίμιτσεκ έχει ξεκινήσει τις συνεντεύξεις και τη στελέχωση της επιτροπής που με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση απολαμβάνει διαφόρων προνομίων σε σχέση με τις διοικητικές και οικονομικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Από το γραφείο του περνούν καθημερινά δεκάδες υποψήφιοι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα προκειμένουνα στελεχώσουν μετά από επιλογή, την επιτροπή.
Η εμπειρία του Mr No 2 των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι αναμφισβήτητη. Εξίσου έντονες και καταγεγραμμένες είναι όμως και οι μνήμες για τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα εκείνης της εποχής που οδήγησαν μεταξύ άλλων τη χώρα στην χρεοκοπία

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η κ. Αγγελοπούλου επιστρατεύει μάνατζερ και στελέχη της αγοράς που έφτασαν μεν στην επαγγελματική τους ακμή την περίοδο του 2004 αλλά έκτοτε δεν σημείωσαν κάποια διακριτήεπιτυχία στον επαγγελματικό στίβο. Μένει να αποδειχθεί αν αυτές οι επιλογές θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για μία υπόθεση για την οποία έχει ασκηθεί ιδιαίτερη κριτική στην κυβέρνηση.

Στη λίστα των Paradise Papers

Ο κ. Σίμιτσεκ επιστρέφει στο προσκήνιο μετά από μία δεκαπενταετία στα μετόπισθεν. Το όνομα του είχε έρθει και πάλι στην επιφάνεια το 2017 καθώς εντοπίστηκε στη λίστα των paradise papers.
Τα Paradise Papers αποτελούνταν από πελάτες ενός συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου στις ΗΠΑ, το Appleby το οποίο διασφάλιζε στους συνεργαζόμενους με αυτό τη δυνατότητα επένδυσης των χρημάτων τους σε φορολογικούς παραδείσους ώστε να αποφεύγεται με νόμιμο – νομιμοφανή τρόπο η φορολογία στη χώρα τους. Οι επενδύσεις αυτές γίνονταν με offshore μέσω funds. Όλες αυτές οι offshore εδρεύουν ή είχαν την έδρα τους σε φορολογικούς παραδείσους είτε της Καραϊβικής είτε σε βρετανικά διαπόντια νησιά.
Και αν κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η παρουσία επιχειρηματιών και στελεχών Επιχειρήσεων σε τέτοιες λίστες είναι συνηθισμένη, κύκλοι της αντιπολίτευσης θεωρούν αυτή την "ιδιότητα" το σημείο το οποίο θα αναδειχθεί το επόμενο διάστημα για έναν άνθρωπο που κατέλαβε μία δημόσια θέση.

Ποιος είναι ο Μάρτον Διαγόρας Σίμιτσεκ

Γιος του σημαντικού παράγοντα ελληνικούαθλητισμούΟττο Σίμιτσεκ. Ο Όττο Σίμιτσεκ (γεννημένος στην Ουγγαρία το 1904) υπήρξε κορυφαίος προπονητής στίβου με παγκόσμια αναγνώριση. Ήταν αριστούχος απόφοιτος της περιώνυμης Βασιλικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής της Βουδαπέστης με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και ειδίκευση στον Αθλητισμό Στίβου. Ήταν συμφοιτητής με τον σπουδαίο Έλληνα Γυμναστή Κλεάνθη Παλαιολόγο, ο οποίος -μέσω του Ιωάννη Κετσέα της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων (ΕΟΑ)- το 1929 έφερε τον Σίμιτσεκ στην Ελλάδα.

Έκτοτε, ο Σίμιτσεκ διετέλεσε επικεφαλής προπονητής και «εκλέκτορας» της «Εθνικής Ελλάδας» από το 1929 έως και το 1967.Ο «Ελληνολάτρης» Σίμιτσεκ συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες Επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού επί δεκαετίες σε διεθνές επίπεδο. Ο ίδιος διετέλεσε Κοσμήτορας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Ολυμπία και Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Προπονητών Στίβου.Ακαταπόνητος, πειθαρχημένος, αυστηρός, εργασιομανής και τελειομανής -γαλούχησε πολλές Γενιές Πρωταθλητών Στίβου. Αυτήν την πειθαρχία και δημιουργικότητα μαζί με ένα χαρακτηριστικό αρχαίο ελληνικό όνομα του αθλητισμού κληροδότησε στον γιο του Μάρτoν Διαγόρα Σίμιτσεκ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις